Тиква, орехи и канела…
Нежен пълнеж, безглутенова основа.
Класически вкусове – орехи, канела и тиква, въплътени в модерна рецепта за Чийзкейк с тиква.
Подбрани внимателно съставки: превъзходно качество извара, хубави яйца, местни орехови ядки, тиква и подправки.
Основната съставка: Пюре от тиква
Лесно е да се направи и да имате под ръка за всички любими рецепти с тиква .
Използвайте го 1:1 във всяка рецепта, която изисква пюре от тиква.
Подходящо за замразяване – на дози, за да бъде лесно и бързо размразено за всяка рецепта.
По-добрия вариант е варене на пара, а не във вода, за да се избегне разводняване в рецептите.
Ето как:
Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека и вилица свободно я пробожда. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
Инструкции за съхранение:
В хладилник: Охладете и съхранете тиквеното пюре до 1 седмица в херметически затворен контейнер.
За замразяване: Измерете порции, етикетирайте и замразете в подходящи за фризер торбички или херметически затворени контейнери, за до 6 месеца.
Продукти и възможности за замяна за Чийзкейк с тиква
Пюре от тиква: предварително подготвено.
Извара: рецептата е приготвена със свежа извара с масленост 4%. Може се вложи извара с масленост по желание, за да се намалят или увеличат мазнините в рецептата. Изварата като продукт може да бъде заменена с рикота.
Подсладител: малко количество подсладител – тук ще работи всеки кристален такъв, по избор – но все пак коригирайте сладостта, която ще е различна, в зависимост от сладостта на тиквата. В рецептата е вложен еритритол за ниски въглехидрати.
Орехи: тиква и орехи са чудесна комбинация! Но в тази рецепта ядките може да се сменят с всеки вид по желание и според наличностите – бадеми, лешници, орехи пекан…
Подправки: класиката за рецепти с тиква – канела, джинджифил на прах и индийско орехче в комбинация. Не пропускайте тези подправки и ги добавете щедро за разкошен аромат.
Яйца: по възможност от свободно отглеждани кокошки.
Масло: малко количество за изпичане на основата. Може да се замени с гхи.
*чийзкейка може да се замрази на индивидуално опаковани във фолио парчета, за до 6 месеца
*чийзкейка може да бъде изпечен във всяка форма за печене, без да е необходима кръгла форма за торта
* чийзкейка може да се изпече без ореховата основа, само като печен пудинг
Продукти за Чийзкейк с тиква
пюре от тиква
✔ свежа извара
✔ био краве масло
✔ био яйца
✔ орехови ядки
✔ био цейлонска канела
✔ био джинджифил на прах
✔ индийско орехче
✔ еритритол
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта за Чийзкейк с тиква и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Чийзкейк тиква
Оборудване
- Стандартно за всяка кухня
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Хартия за печене
- Фурна
- Форма за печене Ø16-18 см /удвоете продуктите за форма за торта Ø 22 см
Продукти
основа
- 150 г орехи
- 40 г масло
- 1 ч. л. канела на прах
- 20 г еритритол или друг кристален подсладител
пълнеж
- 500 г извара
- 200 г пюре от тиква предварително подготвено
- 4 бр. яйца
- 2 ч. л. подправки канела, джинджифил, индийско орехче
- 50 г еритритол или друг подсладител
Инструкции
подготовка:
- Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
- Загрейте фурната на 180° С с обдухване и подгответе продуктите.
за основата:
- Смелете продуктите за основата в блендер с няколко пулсации. Смесете трохите с топлото топено масло. Разпределете равномерно в дъното на формата за печене, покрита с хартия за печене. Печете до златисто, около 10 минути.150 г орехи, 40 г масло, 20 г еритритол, 1 ч. л. канела на прах
за пълнежа:
- Блендирайте продуктите за пълнежа до гладкост. Излейте върху изпечената основа и загладете (ако формата за печене е с падащо дъно я поставете в още един съд за печене, за да се избегнете замърсяване във фурната). Върнете във фурната и печете 45 минути, докато горната част ще започне леко да потъмнява.500 г извара, 200 г пюре от тиква, 4 бр. яйца, 2 ч. л. подправки, 50 г еритритол
- След изпичане оставете чийзкейка да се охлади до стайна температура. След това охладете в хладилник за поне четири часа. Сервирайте добре охладен.
Бележки
Калории 268/ Фибри 1г/ Въглехидрати 6г/ Мазнини 21г/ Протеин 15г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.