Тиква, орехи и канела…

Нежен пълнеж, безглутенова основа.
Класически вкусове – орехи, канела и тиква, въплътени в модерна рецепта за Чийзкейк с тиква.
Подбрани внимателно съставки: превъзходно качество извара, хубави яйца, местни орехови ядки, тиква и подправки.

Към рецептата

Основната съставка: Пюре от тиква

Лесно е да се направи и да имате под ръка за всички любими рецепти с тиква . 
Използвайте го 1:1 във всяка рецепта, която изисква пюре от тиква.
Подходящо за замразяване – на дози, за да бъде лесно и бързо размразено за всяка рецепта.
По-добрия вариант е варене на пара, а не във вода, за да се избегне разводняване в рецептите.
Ето как:
Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека и вилица свободно я пробожда. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
Инструкции за съхранение:
В хладилник: Охладете и съхранете тиквеното пюре до 1 седмица в херметически затворен контейнер.
За замразяване: Измерете порции, етикетирайте и замразете в подходящи за фризер торбички или херметически затворени контейнери, за до 6 месеца.

Чийзкейк с тиква

Продукти и възможности за замяна за Чийзкейк с тиква

Пюре от тиква: предварително подготвено.
Извара: рецептата е приготвена със свежа извара с масленост 4%. Може се вложи извара с масленост по желание, за да се намалят или увеличат мазнините в рецептата. Изварата като продукт може да бъде заменена с рикота.
Подсладител: малко количество подсладител – тук ще работи всеки кристален такъв, по избор – но все пак коригирайте сладостта, която ще е различна, в зависимост от сладостта на тиквата. В рецептата е вложен еритритол за ниски въглехидрати.
Орехи: тиква и орехи са чудесна комбинация! Но в тази рецепта ядките може да се сменят с всеки вид по желание и според наличностите – бадеми, лешници, орехи пекан…
Подправки: класиката за рецепти с тиква – канела, джинджифил на прах и индийско орехче в комбинация. Не пропускайте тези подправки и ги добавете щедро за разкошен аромат.
Яйца: по възможност от свободно отглеждани кокошки.
Масло: малко количество за изпичане на основата. Може да се замени с гхи.

*чийзкейка може да се замрази на индивидуално опаковани във фолио парчета, за до 6 месеца
*чийзкейка може да бъде изпечен във всяка форма за печене, без да е необходима кръгла форма за торта
* чийзкейка може да се изпече без ореховата основа, само като печен пудинг

Продукти за Чийзкейк с тиква

пюре от тиква
свежа извара
био краве масло
био яйца
орехови ядки
био цейлонска канела
био джинджифил на прах
индийско орехче
еритритол

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Ще харесате още:

Насладете се на тази рецепта за Чийзкейк с тиква и разкажете на приятелите си за нея!  ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 2 гласове

Чийзкейк тиква

Чийзкейк с тиква – нисковъглехидратен и без глутен – с орехова основа и нежно сърце. Има вкус на тиквеник!
Порции 8
Време за подготовка 20 минути
Време за готвене 55 минути
охлаждане 4 часа
Общо Време 5 часа 15 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня
  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Форма за печене Ø16-18 см /удвоете продуктите за форма за торта Ø 22 см

Продукти 

основа

  • 150 г орехи
  • 40 г масло
  • 1 ч. л. канела на прах
  • 20 г еритритол или друг кристален подсладител

пълнеж

  • 500 г извара
  • 200 г пюре от тиква предварително подготвено
  • 4 бр. яйца
  • 2 ч. л. подправки канела, джинджифил, индийско орехче
  • 50 г еритритол или друг подсладител

Инструкции
 

подготовка:

  • Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
    Пюре от тиква
  • Загрейте фурната на 180° С с обдухване и подгответе продуктите.
    Чийзкейк с тиква - продукти

за основата:

  • Смелете продуктите за основата в блендер с няколко пулсации. Смесете трохите с топлото топено масло. Разпределете равномерно в дъното на формата за печене, покрита с хартия за печене. Печете до златисто, около 10 минути. 
    150 г орехи, 40 г масло, 20 г еритритол, 1 ч. л. канела на прах
    Чийзкейк с тиква основа

за пълнежа:

  • Блендирайте продуктите за пълнежа до гладкост. Излейте върху изпечената основа и загладете (ако формата за печене е с падащо дъно я поставете в още един съд за печене, за да се избегнете замърсяване във фурната). Върнете във фурната и печете 45 минути, докато горната част ще започне леко да потъмнява.
    500 г извара, 200 г пюре от тиква, 4 бр. яйца, 2 ч. л. подправки, 50 г еритритол
    Чийзкейк с тиква
  • След изпичане оставете чийзкейка да се охлади до стайна температура. След това охладете в хладилник за поне четири часа. Сервирайте добре охладен.
    Чийзкейк с тиква
Автор: No sugar
Цена: 18 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: тиква, чийзкейк

Бележки

Използвайте извара с масленост, според Вашите предпочитания, за да намалите или увеличите мазнините в рецептата. Рецептата е приготвена със свежа извара с масленост 4%.
Хранителна стойност за 1 парче (от общо 8):
Калории 268/ Фибри 1г/ Въглехидрати 6г/ Мазнини 21г/ Протеин 15г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне