НАТУРАЛЕН
шоколад

Най-любимите Домашни шоколадови бонбони – вкусни и лесни

Какво ви трябва за да ги направите?
Четири продукта и силиконова форма за бонбони, минути за подготовка и малко време в хладилника за стягане.

Как се правят?
Просто разтопете на водна баня и много ниска температура всички продукти. Хомогенизирайте сместа. Излейте във формички и приберете в хладилник за час, докато стегнат. Ако нямате търпение – охладете скоростно във фризера.
А какви са вариациите за промяна на рецептата? Безкрайни!

Към рецептата

Да прочетете ще отнеме: 3 minutes

Домашни шоколадови бонбони
Домашни шоколадови бонбони

Домашни шоколадови бонбони

Продукти за пазаруване:
фъстъчен тахан
какаово масло
какао
еритритол


Вземете всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Домашни шоколадови бонбони – рецепта

Продуктите – подробности и варианти за замяна

Фъстъчено масло
В рецептата за Домашни шоколадови бонбони базата е фъстъчено масло. То прави обем и структура. Тествайте бонбоните с Домашно фъстъчено масло за неповторим вкус.
Успешно може да земените количеството с всяко масло от ядки и/или семена. Възможни варианти са лешников, бадемов, орехов тахан, тахан от слънчогледови семки или сусамов тахан. Така също може да миксирате различни видове.

Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в тази рецепта?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна температура. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.

Какао
Какво са шоколадови бонбони без какао?
И все пак ако решите бонбоните да нямат възбуждащия ефект на какаото – замете същото количество в рецептата с рожково брашно. То ще даде карамелен и топъл нюанс. Макар цветът му да е по-бед от какаото почти напълно ще го доближи.

Подсладител
Вместо мед използвайте тъмна меласа за още по-дълбок вкус. Ако целите много ниски въглехидрати подсладете с Пудра Еритритол.

Екстри
Освен натюр може да направите бонбоните с парченца ядки или цял лешник в центъра.
Ако това не стига – капка етерично масло хубав клас от мента или портокал подхожда чудесно на богатия натурален шоколад.

Може да харесате също:

5 от 5 гласове

Домашни шоколадови бонбони

Домашни шоколадови бонбони – натурален шоколад. Само четири продукта и разкошен резултат. Лесни и вкусни, без лактоза и рафинирана захар.
Порции 15 бонбона
Време за готвене 10 минути
охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 10 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Силиконова форма за бонбони
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 50 г фъстъчено масло (тахан)
  • 50 г какаово масло
  • 30 г какао
  • 20 г еритритол (тъмна меласа или пчелен мед)
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Отмерете всички продукти с кухненска везна и поставете в купа на водна баня. Разтопете на много ниска температура всички продукти и хомогенизирайте.
    50 г фъстъчено масло (тахан), 50 г какаово масло, 30 г какао, 20 г еритритол, 1 щипка сол
    Домашни шоколадови бонбони
  • Излейте в силиконова форма за бонбони. Приберете в хладилник за час, докато стегнат.
    Домашни шоколадови бонбони, шоколад
Автор: No sugar
Цена: 4 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: бонбони, шоколад

Бележки

Хранителна стойност за 1 бонбон (от общо 15) :
Калории 63 /Въглехидрати 3г/ Мазнини 5г/Протеин -0г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar –Домашни шоколадови бонбони или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

  1. Яна Т каза:

    5 ستاره ها
    Уникални бонбони, още една прекрасна рецепта…мерси много

  2. Елица каза:

    5 ستاره ها
    Най-добрите бонбони, които съм правила. Лесно, бързо и с невероятен вкус на истински шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!