Най-добрият начин за приготвяне на зеле. Не знаехте ли?

Чувствате ли се безсилни докато търсите гарнитура за вашата нисковъглехидратна чиния? Това не може, онова не може…. Зацикляте ли? Имате ли чувство, че не разнообразявате достатъчно? Смятате, че менюто ви е скучно и еднообразно? Разчупете го! Внесете цвят, текстура и аромат. Всичко това с инструмент „зеленчук“. Тествайте рецептата за Лимонови зелеви пържоли и се убедете колко вкуснен, нов и модерен е този начин за поднасяне на гарнитура.

Скочи направо в рецептата

Ако си представим , че добре структурираното нисковъглехидратно хранене е пъзел, в който всичко трябва да си е на мястото, то за зеленчуците има точно определени няколко парченца. Често ме питате „В Солена книга само рецепти с месо ли има?“. Напротив, рецептите с месо са едва 9 на брой, а останалите без месо са цветни, свежи и с богато присъствие на зеленчуци като ето тази вкусна рецепта. Обожавам да приготвям зеленчуци във всякакви вариации и те са винаги основен спътник на масата. А лимонови зелеви пържоли са една от най-любимите гарнитури вкъщи.
 
В нашата национална кухня готвеното зеле е много популярно. Много печено или варено. Това тук обаче е с кратко време на приготвяне и честно, в пъти по-вкусно. Модерен начин за поднасяне на този иначе скромен зеленчук е рептата за Лимонови зелеви пържоли. Ако решите още днес това да е вашата гарнитура, обещавам, че искате още.
Запечените лимонови зелеви пържоли са кето, веган, палео, нисковъглехидратни и най-доброто от всичко – те са бързи и лесни за приготвяне. Получават бонус точки за това, че са подходящи за всяка диета. Зелето също е добър източник на диетични фибри, витамин К и витамин С.

5 от 2 гласове

Лимонови зелеви пържоли

Запечените лимонови зелеви пържоли са кето, веган, палео, нисковъглехидратни и най-доброто от всичко – те са бързи и лесни за приготвяне.
Порции 5 порции
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 30 мин
Общо Време 40 мин

Оборудване

  • Фурна
  • Хартия за печене
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

За зелето

  • 1 бр. малка зелка около 1кг
  • 1/2 връзка прясна мащерка

За соса

  • 1 бр голям лимон
  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 1/2 ч.л. сол келтска
  • 2 скилидки чесън фино смлени на паста
  • черен пипер

Инструкции

  • Загрейте фурната на 180° с обдухване. Пригответе тавичка застлана с хартия за печене.
  • Нарежете „пържолите“ с дебелина 1 см като внимавате да не се разпаднат. Режете от върха до корена.
  • Пригответе сос от зехтин, лимонов сок, чесън, като подправите с черен пипер и сол.
  • С четка намажете от двете страни всяка пържола, като внимавате всяка пролука да бъде запълнена със сос. Положете стръкове мащерка.
  • Печете 30 минути като на всеки 10 изваждате и намазвате със лимоновия сос. Това ще бъдат любимите ви вегетариански пържоли.
Автор: No sugar
Цена: 3-4 лв.
Тип ястие: гарнитура
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: зеле, зеленчуци

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 200г | Калории: 136kcal | Въглехидрати: 12g | Белтъчини: 3g | Мазнини: 9g | Фибри: 5g | Захари: 6g
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!