ХРУПКАВИ

отвън, мекички отвътре

Рецепта за ореховки

Хрупкави ореховки отвън, мекички отвътре

Тази рецепта за ореховки попада в списъка на нисковъглехидратните бисквити. Те са само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне.
Това е бърза рецепта , особено подходяща за натоварения с готвене празничен сезон. 
Ако имате кухненски робот, вие сте готови да ги правите по всяко време на годината и наистина за кратко време. 
Превъртете до рецептата, за да видите лесните стъпки, с които да направите ореховки и чудесните макроси, които се получават за всяка бисквита.

Всичко, което трябва за рецепта за вкусни ореховки, е да комбинирате всички съставки в кухненски робот, докато се образува тестена смес и след това го оформите на топчета върху лист за печене, след което да печете до орехово съвършенство! 
Белтъци, сусамов тахан и орехи, разбира се, са продуктите, които са необходими. С подсладителите може да експериментирате. Ако не разполагате с тъмна меласа, заменете с мед. Ако търсите още по-ниски въглехидрати – подсадете с пудра еритритол.

Можете да превърнете тези ореховки в чудесни празнични бисквити. Използвайте ги за Коледни бисквити или допълнете в коледна кутия с Шоколадови трюфелиБисквити с боровинки и Празнични сладки.

Може да харесате също:
Орехова торта с шоколад
Орехов сладкиш с кафе аромат

5 от 1 глас

Ореховки

Нисковъглехидратни ореховки, само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне. Хрупкави отвън, мекички отвътре.
Порции 30 ореховки
Време за подготовка 15 мин
Време за готвене 20 мин
охлаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 35 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Домакинско фолио
  • Фурна
  • Хартия (силиконова подложка ) за печене
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 2 бр. средни белтъка
  • 120 г орехови ядки + още за сгъстяване
  • 100 г сусамов тахан
  • 30 г тъмна меласа
  • 1 щипка сол

Инструкции

  • Орехите смелете на ситно. Може да оставите и малко по-едри парченца.
  • В блендер (или на ръка) смесете до еднородна смес тахана, меласата, солта и бълтъците. Нека се блендират идеално гладко. Прехвърлете в купа и с помощта на бъркалка объркайте блендираната смес с наситнените орехи. Сместа ще е влажна. Ако усетите, че е твърде течна добавете още лъжица-две смлени орехи.
  • Охладете сместа покрита с домакинско фолио за час в хладилник. Сместа ще се стегне и сгъсти.
  • С леко влажни ръце оформете малки топчета (приблизително 30 броя) и наредете върху хартия за печене или силиконова подложка.

Печене: За да останат ореховките хрупкави отвън и с мека сърцевина спазвайте следното

  • Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 150° с вентилатор.
  • След изтичане на времето на печене подръжте още 5 минути на изключена, но затворена фурна.
  • Следват още 5 минути на отворена вратичка на фурната.
Автор: No sugar
Цена: 3-4 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: бисквити, орехи, ореховки

Бележки

От горепосочените продукти се получават 200 г изпечени ореховки или 30 бр. малки ореховки. Увеличавайте количествата пропорционално за повече ореховки.
Традиционно може да използвате свободно стойностите в MyfitnesPal като изпишете No sugar – Ореховки.
  • Калории на ореховка – 52
  • Въглехидрати – 2г / Фибри 1г
  • Мазнини – 4г
  • Протеин – 2г
  • Фибри – 1г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!