БЪРЗА
рецепта

Какво да сготвя за вечеря?

Просто оставете малко мляно говеждо месо да къкри на тиган в доматен сос с куп подправки и вечерята по същество готова! 
Приготвено за 25 минути говеждо пикадило е една от любимите ми рецепти за готвене в един съд, когато целта е обилна и засищаща вечеря.
Мека, ароматна яхния от крехко говеждо с маслини, домати и добавени подправки. 

Към рецептата

Тази бърза рецепта с телешко или говеждо е отлична

защото е лесна, изисква малко време и продукти и е невероятно вкусна!

Комфортно ястие – нисковъглехидратно и засищащо, без млечни продукти, бързо също така. Съчетава мляно говеждо месо с чесън, лук и домати, канела, маслини и подправки с костен бульон. Рецептата е удобна за семейно готвене, защото гарнитурата на всеки може да е различна – например нисковъглехидратен ориз или стандартен ориз.

Говеждо сготвено с маслини е много често приготвяна от мен храна. Впоследствие разбрах, че в основата си тази рецепта е национална манджа в Латинска Америка и Филипини, която се нарича пикадило (picadillo). В оригинал се съчетава още със стафиди, сладки картофи и други зеленчуци, в различните и разновидности, сервирано с боб или ориз. Харесах името, звучи симпатично 🙂
Името “пикадило” (picadillo) идва от испанската дума picar , което означава „кайма“.

Към рецептата
Пикадило върху карфиолен мус

Продукти за пикадило

Кратък обзор и предложения за замяна на и без това краткия списък с продукти за пикадило:
Мляно месо – телешко или говеждо
В зависимост от възрастта на животното, месото има различно наименование – телешко от телета на възраст до 6-7 месеца, и говеждо – от говеда на възраст от 12 до 24 месеца.
Попитайте вашия месар.
Съдържанието на протеини, мазнини и калории в двете меса е много сходно.
Червеното месо е добър източник на B12 (с по-високи стойности в говеждото), B-6 и цинк.
Макар месото да е основна съставка, не се колебайте да го замените изцяло или отчасти със свинско мляно месо. Добра алтернатива също е и мляно пуешко месо, ако целите нисък процент мазнини. Ще се получи еднакво вкусно.

Зелени маслини: изберете сорт, който харесвате, важното е да бъдат без костилка. Маслините търпят замяна с каперси или ферментирали краставички.
Костен бульон: макар малкото количество в рецептата, бульонът разгръща вкуса и се съчетава отлично с месото.
Съхранявайки вече готов телешки костен бульон предварително замразен във форми за лед, той е много подходящ за добавяне в рецепти като тази. Домашен зеленчуков бульон също ще се вмести отлично в рецептата.
Подправки: ще експлозирате тази ароматна яхния, ако не пропуснете тези дръзки подправки – само щипка канела (много подхожда на месото), индийско орехче и кимион.
Добавки: в моята версия липсват, но ако желаете още по-богато ястие може да добавите моркови, грах или чушки по време на готвенето. Сервирайте с авокадо след готвене.

Продукти за пикадило


Качествените продукти, които подбрах внимателно за рецептата :
Мляно говеждо порода Абърдийн Ангъс (възраст 13-19 месеца)
Зелени маслини с чили
Доматено пюре

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 

Телешко пикадило с карфиолен ориз

Какво да сервирате с пикадило

Само по себе си ястието е достатъчно питателно, за да се сервира самостоятелно като топла яхния. Но ето някои предложения за комбиниране в нисковъглехидратния спектър:
Сервирайте Говеждо пикадило с някои от вариантите за нисковъглехидратен ориз (тук имам цели 4 идеи) – за ориз от целина, ориз от карфиол, броколи или конджак.
Или съчетайте отлично с Карфиолен мус.
Комбинирайте още със Спагети от тиквички, Фалшива паста, Бъркани яйца, Печен карфиол с таханов сос

Още рецепти с месо:

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 5 гласове

Нисковъглехидратно пикадило – говеждо с маслини

Пикадило – телешко с маслини – мека, ароматна яхния от крехко телешко с маслини, домати и добавени подправки.
Порции 2
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 20 минути
Общо Време 25 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 300 г говеждо мляно месо
  • 1 глава бял лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • 20 мл зехтин (или кокосово масло без аромат)
  • 100 г зелени маслини (без костилка)
  • 100 г доматено пюре (или пасирани домати)
  • 50 мл костен бульон (или зеленчуков бульон)

подправки

  • сол но вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • 1/4 ч. л. кимион на прах
  • 1 щипка канела

сервиране

  • 1/2 връзка магданоз

Инструкции
 

  • Подготовка – нарежете лука на ситно, обелете скилидките чесън и ги наситнете, накълцайте на ситно магданоза за сервиране.
    1 глава бял лук, 5-6 скилидки чесън, 1/2 връзка магданоз
  • Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Добавете лука, чесъна и говеждото мляно месо. Гответе, като разбивате говеждото и разбърквате често, докато месото покафенее равномерно, лукът омекне и течността се изпари наполовина (около 5 минути).
    300 г говеждо мляно месо, 1 глава бял лук, 20 мл зехтин, 5-6 скилидки чесън
    Пикадило - телешко с маслини
  • Добавете подправките и нека се готвят с месото за още 2-3 минути, докато течността от месото се изпари напълно.
    сол, черен пипер, 1/4 ч. л. индийско орехче, 1/4 ч. л. кимион на прах, 1 щипка канела
  • Намалете котлона до средна степен, след това изсипете доматеното пюре, костния бульон, маслините и разбъркайте. Оставете соса да къкри на слаб огън още 5 минути.
    100 г доматено пюре, 50 мл костен бульон, 100 г зелени маслини
  • Сервирайте пикадило самостоятелно като топла яхния или с избрана гарнитура. Поръсете с пресен магданоз.
    1/2 връзка магданоз
    Пикадило -Говеждо с маслини
Автор: No sugar
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: говеждо месо, телешко месо

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 2 по рецепта.):
Калории 413/ Фибри 1г/ Въглехидрати 6г/ Мазнини 27г/ Протеин 31г

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!