Комфортни вкусни основни ястия за цялото семейство – рецепти с пилешко месо, семпло приготвени в един съд, на фурна. Готвенето по този начин скъсява времето за приготвяне, намалява хранителните отпадъци, пести енергия и означава по-малко съдове за миене.
Тази публикация съдържа партньорски връзки. Може да закупите висококачествени хранителни продукти, като последвате линковете от списъците с продукти в рецептите. Продуктите от тази обобщена публикация за “Рецепти с пилешко – готвене в един съд” са налични в онлайн магазин Солница. Използвайте промокод NOSUGAR5 за да пазарувате винаги с 5% отстъпка от Вашата кошница.
Продуктите, използвани в рецептите, са лично тествани и изпробвани от мен. Рецептите са приготвени именно с тези продукти за максимален успех. Проучих и избрах изключителни продукти, уверена в тяхното качество, за да улесня вас. Разбира се, всички предложения тук могат да се приготвят и с други подобни продукти, които имате налични, дори когато адаптирате количествата и видовете. Приятно готвене!
Пиле по гръцки
Това е едно много вкусно и “лятно” по мое мнение модерно печено пилешки месо със зеленчуци, което се готви лесно в един съд. Чувствайте се свободни да намалите или увеличите количеството на зеленчуците по Ваш вкус.
Пиле по гръцки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 800 г пилешко месо от бут без кост, с кожа
- 80 г маслини
- 100 г чери домати
- 1 бр. глава чесън цяла
- 1 бр. тиквичка
- 1 бр. глава червен лук
- 1 бр. червена чушка
Инструкции
- Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
- За лимоновия сос Ладолемоно смесете сок от един лимон, сушен риган, смлян чесън, сол и черен пипер. Разбийте енергично, докато добавяте зехтина. Продължете да разбивате, докато маслото се емулгира и сосът стане еднороден.50 мл зехтин, 1 бр. лимон, 1 ч. л. сушен риган, 2 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол, 1/2 ч. л. черен пипер
- Нарежете зеленчуците – чери домати разполовени, червен лук на резени, чушка и тиквичка на парчета, главата чесън разполовена, без да премахвате люспите. Подредете ги в тава. Върху тях разпределете пилешкото месо от бут, всяко разполовено, и маслините. Залейте с лимоновия сос.800 г пилешко месо от бут, 80 г маслини, 100 г чери домати, 1 бр. глава чесън, 1 бр. тиквичка, 1 бр. глава червен лук, 1 бр. червена чушка
- Печете ястието около 40-45 минути в загрятата фурна.
Цяло печено пиле с билкова коричка
Разкошно златно и хрупкаво цяло печено пиле, което е едновременно сочно отвътре и с перфектно запечена кожа отвън. Идеално за семейни събирания или специални поводи, това ястие ще впечатли всички на масата.
Цяло печено пиле с билкова коричка
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 бр. цяло пасищно пиле около 1.700 кг
- 1 ч. л. сол келтска
под пилето:
- 1/2 бр. лимон
- 1 бр. глава чесън цяла
- 5-6 бр. моркови дребни
- 5-6 бр. картофки дребни
за билковата коричка:
- 1 ч. л. сол келтска
- 50 г краве масло
- 1/2 връзка пресни билки розмарин, мащерка и магданоз
- 2 бр. скилидки чесън смачкани
- 50 мл костен бульон
- 50 мл бяло вино
Инструкции
- Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 180°С с обдухване. Подгответе продуктите.
- Пригответе маслената билкова коричка: объркайте в мекото масло наситнените билки, смачкания чесън и сол.50 г краве масло, 1/2 връзка пресни билки, 2 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол
- На дъното на форма за печене наредете дребните картофки и моркови. Положете подсушеното пиле отгоре и натрийте със сол отвън и отвътре. Напълнете пилето с половин лимон и срязана напречно глава чесън. Намажете обилно цялото пиле и част от зеленчуците като използвате цялото билково масло. Долейте с вино и бульон.1 бр. цяло пасищно пиле, 1 ч. л. сол, 1 бр. глава чесън, 5-6 бр. моркови, 5-6 бр. картофки, 50 мл костен бульон, 50 мл бяло вино, 1/2 бр. лимон
- Печете пилето общо около 2 часа – в средата да печенето покрийте с фолио, за да не изгори. Последните 10 минути печете пилето открито за неустоим златен захар.
Пиле капрезе
Пълнено с домати, фермерска моцарела и пресен босилек, тази лесна рецепта за пиле изисква само 35 минути работа във фурната! Ако търсите лесна и перфектна идея за вечеря през седмицата, това е идеалният избор.
Пиле капрезе
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 2 бр. пилешки гърди около 500 г
- 150 г фермерска моцарела (една топка)
- 20 мл зехтин екстра върджин
- 1 ч. л. сол келтска
- 100 г чери домати
- 1/2 бр. домат
- 1 клонка пресен босилек
Инструкции
- Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
- В съд за печене положете пилешките гърди. Около тях разпределете разполовените чери домати, покрийте със смачкан чесън и посолете. Полейте със зехтин. Печете 25 минути.2 бр. пилешки гърди, 1 ч. л. сол, 100 г чери домати, 20 мл зехтин
- Извадете пилето от фурната и направете дълбоки разрези в него. Напълнете разрезите с резени моцарела, домат и пресен бесилек. Добавете още струйка зехтин.150 г фермерска моцарела, 1 клонка пресен босилек, 1/2 бр. домат
- Печете Пиле Капрезе още 10 минути докато моцарелата се разтопи. Сервирайте полято с доматения сос.
Пиле с билки
Крехко пиле, подправено с ароматни билки, приготвено в бяло вино с пресни домати, маслини, чесън и лук. Достатъчно лесно за всяка делнична вечер.
Пиле с билки
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
- Фурна
Продукти
- 1 кг пилешки бутчета от пасищно пиле
- 20 мл зехтин
- 50 г маслини по избор аз използвах таджаска
- 1/2 връзка билки мащерка, салвия, розмарин
- 1/2 връзка пресен лук бялата част
- 6-7 бр. скилидки чесън
- 1 ч. л. сол
- 1/4 връзка магданоз за сервиране
Инструкции
- Поставете решетка в центъра на фурната и загрейте до 175°С с обдухване. Подгответе продуктите.
- В съд за печене наредете около разполовените бутчета белени скилидки чесън, цели чери доматчета, маслините, бялата част на лука. Покрийте с билки. Налейте вино. Поръсете със сол и черен пипер. Полейте със струйка зехтин.1 кг пилешки бутчета, 20 мл зехтин, 50 г маслини по избор, 1/2 връзка билки, 1/2 връзка пресен лук, 6-7 бр. скилидки чесън, 1 ч. л. сол
- Печете 45 минути в загрятата фурна. Сервирайте с пресен магданоз.1/4 връзка магданоз
Ще харесате също:
- “Идеи за бързи вечери на фурна” – Патладжан Капрезе, Шницели пане на фурна – нисковъглехидратни и без глутен.
- “Средиземноморски рецепти с рибни консерви” – Средиземноморска саласа със сардини, Кюфтета от риба тон, Пълнени сладки картофи с консервирана скумрия