Рецепти със зеленчуци
Тиквички, репички, карфиол, броколи, праз…лук, моркови, брюкселско зеле, зелени билки… Всички тези вкусни зеленчуци очакват да бъдат сготвени и изядени. На пара, на кюфтеца, печени, ферментирали, покълнали, на супа или салата. Пробвайте тези рецепти със зеленчуци, всички те подходящи за нисковъглехидратно хранене.
Зеленчуците присъстват във всеки хранителен ражим, който претендирада е здравословен. Независимо дали се храните нисковъглехидратно, палео, без глутен, без лактоза или друг, зеленчуците са подходящи за всеки един от тях. Ако вие сте от хората, които обичат зеленчуци – това е чудесно!
Тайната на неустоимите зеленчуци е в разнообразието и богатство на текстури и вкусове.
Консумирайте зеленчуци всеки ден!
На пара, на супа, сотирани, варени, печени, на скара или на грил.
За да се превърнат зеленчуците в менюто в рутина е необходимо единствено въображение!
Рецепти с карфиол
Изключително мултифункционален, карфиолът е основен и често използван зеленчук в нисковъглехидратната кухня. Ето някои рецепти с него:
Моркови, зеле и репички:
Летни зеленчукови рецепти
Ще бъдете изненадани как всъщност много зеленчуци попадат в нисковъглехидратното меню и го обогатяват.
Зимни рецепти със зеленчуци
Макар зимата да е бедна на сезонни зеленчуци, вижте какви засищащи и комфортни храни може да приготвите в студения сезон. Тук са също и 4 идеи за нисковъглехидратен ориз.