Назад

Тахан-халва

Рецепта за тахан халва - нестандартна нисковъглехидратна рецепта.
Порции 15 парченца
Време за готвене 20 минути
охлаждане 3 часа
Общо Време 3 часа 20 минути

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 250 г микс сурови ядки и семена лешници, бадеми, фъстъци, слънчоглед
  • 6 бр. фурми натурални
  • 50 г какаово масло
  • 40 г кокосово брашно
  • 20 г какао

изберете аромат по избор

  • 5 к етерично масло канела
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. сушени портокалови корички

допълнително

  • 50 г шам фъстък
  • 5-6 бр. сурови какаови зърна

Инструкции
 

  • Запечете леко сурови лешници, бадеми, фъстъци и белени слънчогледови семки в различни пропорции по желание. Съвсем леко, колкото да се затоплят, без да потъмняват, но да освободят маслата си.
    250 г микс сурови ядки и семена
  • Прехвърлете в блендер или кухненски робот топлите, но не горещи семена и ядки. Смелете на тахан. Не добавяйте никаква течност или масло.
  • Добавете в блендера фурмите за сладост, какаото, отмереното кокосово брашно и леко разтопено какаово масло . Довършете за минутка сместа с блендиране.
    6 бр. фурми, 40 г кокосово брашно, 20 г какао, 50 г какаово масло
  • Объркайте със шепа белен шамфъстък и шедро количество начупени какакови зърна. Охладете това съвършенство до пълното му стягане за около 3 часа . Нарежете на квадратни парчета.
    50 г шам фъстък, 5-6 бр. сурови какаови зърна
Автор: No sugar
Цена: 4-7 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео, веган, умерено нисковъглехидратен
Ключова дума: халва, тахан халва, тахан халва рецепта, шоколад, рецепта

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar - Тахан халва или кликнете на линка.
За парченце (от общо 15 броя)
Калории 169/ Въглехидрати общи 9г/ Мазнини 13г/ Протеин 5г/ Фибри 3г