Печен маслен мармалад може да е най-лесния десерт, който ще приготвите. Комбинирайте с нисковъглехидратно хлебче или топла каша за закуска.
Порции 5
Време за подготовка 5 минутимин
Време за готвене 30 минутимин
Общо Време 35 минутимин
Оборудване
Eлектронна кухненска везна
Стандартно за всяка кухня
Продукти
500гсини сливи
40гмаслокраве или кокосово
5с.л.вода
Инструкции
Измийте и почистете сливите. Разрежете на половини като отстраните костилките. Може да оставите плодовете така, или да разрежете до четвъртини.
Загрейте фурната на 180°.
Покрийте дъното на съд за печене с 5 с.л. вода. Наредете отгоре половинките (или четвъртинки) сливи на един ред без да се застъпват. Последния слой е за маслото - подредете го на тънки резени (или полейте с разтопено кокосово масло).
Печете масления мармалад за 30 минути докато сливите пуснат своя пурпурен сок и той леко се карамелизира.
Намачкайте с вилица меките изпечени плодове за да се смесят с масления сос. Консумирайте топъл като вкусен топинг или охладете и съхранявайте в хладилник за до 6 дни в стъклен съд с капак.
Автор: No sugar
Цена: 2 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, сос
Хранителен режим: палео, опция без лактоза, умерено нисковъглехидратен
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Печен маслен мармалад или кликнете на линка.Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.