Назад
5 от 7 гласове

Печен маслен мармалад

Печен маслен мармалад може да е най-лесния десерт, който ще приготвите. Комбинирайте с нисковъглехидратно хлебче или топла каша за закуска.
Порции 5
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 30 минути
Общо Време 35 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 500 г сини сливи
  • 40 г масло краве или кокосово
  • 5 с.л. вода

Инструкции
 

  • Измийте и почистете сливите. Разрежете на половини като отстраните костилките. Може да оставите плодовете така, или да разрежете до четвъртини.
  • Загрейте фурната на 180°.
  • Покрийте дъното на съд за печене с 5 с.л. вода. Наредете отгоре половинките (или четвъртинки) сливи на един ред без да се застъпват. Последния слой е за маслото - подредете го на тънки резени (или полейте с разтопено кокосово масло).
  • Печете масления мармалад за 30 минути докато сливите пуснат своя пурпурен сок и той леко се карамелизира.
  • Намачкайте с вилица меките изпечени плодове за да се смесят с масления сос. Консумирайте топъл като вкусен топинг или охладете и съхранявайте в хладилник за до 6 дни в стъклен съд с капак.
Автор: No sugar
Цена: 2 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, сос
Хранителен режим: палео, опция без лактоза, умерено нисковъглехидратен
Ключова дума: плодове, печени плодове, мармалад, мармалад от сини сливи, мармалад рецепта, рецепта

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Печен маслен мармалад или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.