Назад
5 от 6 гласове

Сос Песто

Да си имаш буркан сос Песто е истинско съкровище. Рецептата предлага интерпретация на този вкусен сос в класически и безлактозен вариант.
Порции 200 г
Време за подготовка 5 минути
подготовка 5 минути
Общо Време 10 минути

Оборудване

  • Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 1 връзка босилек само листата
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • 2 бр. скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. келтска сол регулирайте по свой вкус

класик

  • 50 г кедрови ядки или други
  • 30 г твърдо сирене по избор

безлактозен, палео и веган вариант

  • 50 г кашу или други ядки
  • 20 г хранителна мая

Инструкции
 

  • Затоплете леко ядките на сух тиган.
    50 г кедрови ядки
  • Смесете всички продукти в кухненски робот и блендирайте до паста.
    1 връзка босилек, 100 мл зехтин, 2 бр. скилидки чесън, 1/2 ч.л. келтска сол, 50 г кедрови ядки, 30 г твърдо сирене
  •  Съблюдавайте за гъстотата. Ако е нужно добавете още малко зехтин.
Автор: No sugar
Цена: 6-8 лв.
Тип ястие: сос
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: песто, босилек, сос

Бележки

От посочените продукти се получава 200г готово количество Сос Песто.
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в Myfitnesspal като изпишете No sugar - Сос Песто.

Хранителна стойност за 100г Сос Песто(от общо 200г):
Калории 628/ Въглехидрати 12г/ Мазнини 62г/ Протеин 10г/ Фибри 3г