Назад
5 от 8 гласове

Нисковъглехидратни барчета

Сладки и енергийни барчета с под 1 грам захари за 100г. Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Порции 400 г
Време за готвене 15 минути
охлаждане 1 час 30 минути
Общо Време 1 час 45 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Домакинско фолио
  • Стандартно за всяка кухня
  • Съд с размери 15Х15 см

Продукти 

За първи слой:

  • 200 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаово масло
  • 40 г кокосово мляко на прах или колаген
  • 40 г пудра еритритол
  • 5 г сушени портокалови корички
  • 10 бр. какаови зърна

За втори слой:

  • 40 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаова маса
  • 20 г пудра еритритол

Инструкции
 

За първи слой:

  • Стоплете на водна баня какаовото масло заедно със сусамовия тахан. Маслото ще се разтопи и ще се обединят в обща маса.
    40 г какаово масло, 200 г сусамов тахан
  • Претеглете точно сухите продукти за първия слой. Обелете и счукайте на парченца какаовите зърна. Смесете всички продукти с таханово-маслената маса. Елиминирайте бучици.
    40 г кокосово мляко на прах, 40 г пудра еритритол, 5 г сушени портокалови корички, 10 бр. какаови зърна
  • Застелете малък съд с високи стени 15Х15 см с домакинско фолио. Излейте в него първия подготвен слой. Уплътнете към стените. Охладете за 1 час.

За втори слой:

  • Разтопете претеглената какаова маса и тахан за втория слой на водна баня. Подсладете с пудра еритритол. Елиминирайте бучици.
    40 г сусамов тахан, 40 г какаова маса, 20 г пудра еритритол
  • Покрийте охладения първи слой с шоколадовата смес. Охладете повторно за 30 минути.

Сервиране:

  • След пълно охлаждане разрежете лесно на правилни квадрати или правоъгълници. Посипете със сушени портокалови корички.

Съхранение:

  • Съхранявайте в хладилник в кутия с капак или замразете барчетата опаковани в домакинско фолио за продължително съхранение.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео (сива зона), без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: портокал, шоколад, сусамов тахан

Бележки

От посочените продукти се получават 400г  Нисковъглехидратни барчета.
Хранителна стойност (за 100 г) 
Калории 615 /Фибри 6г/Въглехидрати 9г/Мазнини 55г/Протеин 16г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратни барчета
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация.