Атрактивен лек и свеж десерт - желиран кокосов портокал. Не твърде сладък, с изпъкващи естествени вкусове. Рецепта с на практика с две основни съставки - плод и желирано кокосово мляко с агар-агар.
Порции 4
Време за подготовка 10 минутимин
Време за готвене 10 минутимин
охлаждане 1 часч
Общо Време 1 часч20 минутимин
Оборудване
Eлектронна кухненска везна
Стандартно за всяка кухня
Продукти
1бр.голям портокал
400млпълномаслено кокосово мляко17-20% масленост
3гагар-агарна прах
10геритритолили друг подсладител
кокосово масло за намазване на формите
Инструкции
Сложете отмереното кокосовото мляко на котлона. Смесете го добре с точното количество агар-агар. Нека заври.
Свалете от котлона и охладете съвсем леко. Добавете подсладителя и го разтворете в течността.
Обелете и разрежете портокал напречно на дебели резени.
Намаслете много фино купички с кокосово масло. Излейте слой кокосова смес на дъното. Течност с агар стяга за по-малко от минута на стайна температура. Редувайте слоеве възварен агар с резени плод. Изчаквайте да стегне белия слой преди да положите плодовия резен.
Охладете преди поднасяне. Резрежете напречно, за да изпъкват редуващите слоеве.