Назад

Желиран кокосов портокал

Атрактивен лек и свеж десерт - желиран кокосов портокал. Не твърде сладък, с изпъкващи естествени вкусове. Рецепта с на практика с две основни съставки - плод и желирано кокосово мляко с агар-агар.
Порции 4
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 10 минути
охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 20 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 1 бр. голям портокал
  • 400 мл пълномаслено кокосово мляко 17-20% масленост
  • 3 г агар-агар на прах
  • 10 г еритритол или друг подсладител
  • кокосово масло за намазване на формите

Инструкции
 

  • Сложете отмереното кокосовото мляко на котлона. Смесете го добре с точното количество агар-агар. Нека заври.
  • Свалете от котлона и охладете съвсем леко. Добавете подсладителя и го разтворете в течността.
  • Обелете и разрежете портокал напречно на дебели резени.
  • Намаслете  много фино купички с кокосово масло. Излейте слой кокосова смес на дъното. Течност с агар стяга за по-малко от минута на стайна температура. Редувайте слоеве възварен агар с резени плод. Изчаквайте да стегне белия слой преди да положите плодовия резен.
  • Охладете преди поднасяне. Резрежете напречно, за да изпъкват редуващите слоеве.
    Желиран кокосово портокал
Автор: No sugar
Цена: 7 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: палео, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: портокал, желе, агар-агар, кокос, кокосово мляко