Назад
5 от 9 гласове

Домашно фъстъчено масло

Вкусът на домашно Фъстъчено масло е неповторим и уникален. Как да го приготвите вкъщи? Вкусно, натурално, гъсто и ароматно!
Порции 500 г
Време за готвене 15 минути
блендиране 5 минути
Общо Време 20 минути

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 500 г фъстъци
  • щипка сол

Инструкции
 

  • Фъстъците се запичат във фурна за около 10-15 минути на 150°. Нужно е да се наблюдават и разбъркват, защото изгарят лесно. Може да им се добави няколко кристалчета сол, но не е задължително.
    500 г фъстъци, щипка сол
    Домашно фъстъчено масло
  • Важно: След изпичането е нужно малко да се охладят, но все пак трябва да са още топли. Топлите фъстъци много по-лесно се „втечняват“ и превръщат в масло. Изстинали вече е много вероятно да не успеят да се втечнят и да остана на "трохи". Прехвърлете в блендер/хухненски робот.
    Домашно фъстъчено масло
  • Блендирайте топлите фъстъци до получаването на паста. Колкото по-дълго мелите, толкова по-фино ще бъде маслото. Давайте почивка на робота и обирайте трохите фъстъци по стените.
Автор: No sugar
Цена: 3,50 лв.
Тип ястие: закуска, снак
Хранителен режим: нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: фъстъчено масло

Бележки

Хранителна стойност за 100 г фъстъчено масло:
Калории 585/ Въглехидрати 22г/ Мазнини 50г/ Протеин 24г
Традиционно може да използвате свободно стойностите в MyfitnessPal като изпишете  No sugar-Фъстъчено масло  или кликнете директно на линка.