Вкусът на домашно Фъстъчено масло е неповторим и уникален. Как да го приготвите вкъщи? Вкусно, натурално, гъсто и ароматно!
Порции 500г
Време за готвене 15 минутимин
блендиране 5 минутимин
Общо Време 20 минутимин
Оборудване
Блендер / Кухненски робот
Фурна
Стандартно за всяка кухня
Продукти
500гфъстъци
щипкасол
Инструкции
Фъстъците се запичат във фурна за около 10-15 минути на 150°. Нужно е да се наблюдават и разбъркват, защото изгарят лесно. Може да им се добави няколко кристалчета сол, но не е задължително.
500 г фъстъци, щипка сол
Важно: След изпичането е нужно малко да се охладят, но все пак трябва да са още топли. Топлите фъстъци много по-лесно се „втечняват“ и превръщат в масло. Изстинали вече е много вероятно да не успеят да се втечнят и да остана на "трохи". Прехвърлете в блендер/хухненски робот.
Блендирайте топлите фъстъци до получаването на паста. Колкото по-дълго мелите, толкова по-фино ще бъде маслото. Давайте почивка на робота и обирайте трохите фъстъци по стените.
Автор: No sugar
Цена: 3,50 лв.
Тип ястие: закуска, снак
Хранителен режим: нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: фъстъчено масло
Бележки
Хранителна стойност за 100 г фъстъчено масло:Калории 585/ Въглехидрати 22г/ Мазнини 50г/ Протеин 24гТрадиционно може да използвате свободно стойностите в MyfitnessPal като изпишете No sugar-Фъстъчено масло или кликнете директно на линка.