Назад
5 от 7 гласове

Торта с мармалад

Тя е изключителна! Блатове от магическо безглутеново тесто и мармалад от плодове с чиа без захар. Нисковъглехидратно и без глутен.
Порции 6
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 25 минути
мармалад 40 минути
Общо Време 40 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Форма за торта Ø16см или друг съд за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 г чиа мармалад

за блата:

  • 4 бр. яйца
  • 200 г фъстъчено масло
  • 8 г псилиум хуск
  • 8 г бакпулвер
  • 40 г пудра еритритол
  • 1 щипка сол
  • ванилия

Инструкции
 

  • Подгответе чиа мармалад.
  • Загрейте фурната 200 °C .
    Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
    4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
  • Смесете сухите съставки.
    Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
    8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
    Торта с мармалад
  • Разпределете сместа в форма за торта с Ø 16 см. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма.
    Печете 20-25 минути в загрятата фурна 200 °C

сглобяване

  • Изчакайте основата да изстине.
    Разрежете хоризонтално и напълнете с чиа мармалад.
    Посипете с пудра еритритол през цедка за снежен ефект.
    Торта с мармалад
Автор: No sugar
Цена: 7-9 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без лактоза, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашна торта, мармалад, торта, торта с мармалад, ягоди

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 6) :
Калории 335/ Фибри 8г/ Въглехидрати 16г/ Мазнини 24г/ Протеин 15г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете “No sugar – Торта с мармалад” или кликнете на линка.