Загрейте фурната 200 °C .Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
Смесете сухите съставки.Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
Разпределете сместа в форма за торта с Ø 16 см. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма.Печете 20-25 минути в загрятата фурна 200 °C
сглобяване
Изчакайте основата да изстине.Разрежете хоризонтално и напълнете с чиа мармалад. Посипете с пудра еритритол през цедка за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 7-9 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без лактоза, без брашно, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: домашна торта, мармалад, торта, торта с мармалад, ягоди
Бележки
Хранителна стойност за 1 порция (от общо 6) :Калории 335/ Фибри 8г/ Въглехидрати 16г/ Мазнини 24г/ Протеин 15гМоже да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете “No sugar – Торта с мармалад” или кликнете на линка.