Загрейте фурната на 200 градуса с обдухване. Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.
4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
Смесете сухите съставки. Към яйчната смес добавете сухите съставки. Бъркайте енергично. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
8 г псилиум хуск, 8 г бакпулвер, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. сухи лимонови корички
Застелете форма за хляб с приблизителни размери 10/15 см с хартия за печене и излейте подготвената смес в нея. Може да използвате и всеки друг съд за печене с различна форма. Наредете боровинките отгоре. Посипете с кристалния еритлитол. Това ще допринесе за захарна хрупкава коричка.
100 г боровинки, 1 с.л. еритритол на кристали
Печете 35 минути в загрятата фурна. След приключване на времето оставете печивото във фурната за още 5 минути на отворена вратичка.
Поръсете с пудра еритритол при поднасяне за снежен ефект.