Назад
5 от 7 гласове

Зеленчуков бульон

Домашен зеленчуков бульон може да овкуси допълнително ястия на фурна, супи или гювечи… Това е една от “тайните”, която ще издигне ястието до нови висини.
Порции 2 л
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 1 час
Общо Време 1 час 5 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 2 бр. кромид лук
  • 3 бр. морков
  • 2 стръка целина
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ч. л. корен джинджифил
  • 5-6 бр. зърна черен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 ч. л. морска сол
  • 3 л вода

Инструкции
 

  • Измийте и нарежете на едро всички зеленчуци.
    2 бр. кромид лук, 3 бр. морков, 2 стръка целина, 1/2 връзка магданоз, 1 ч. л. корен джинджифил
  • Добавете солта, черния пипер и дафиновите листа и покрийте заленчуците с вода, така, че тя да ги покрива около 3-4 пръста над тях. Възварете на силен огън и оставете да къкри на среден огън за около 1 час.
    5-6 бр. зърна черен пипер, 1 бр. дафинов лист, 1 ч. л. морска сол, 3 л вода
  • Прецедете и съхранявайте в хладилник за 3-4 дни или замразете на малки порции.
Автор: No sugar
Цена: 1-2 лв.
Тип ястие: бульон
Хранителен режим: без глутен, без ядки, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: зеленчуков бульон, бульон