Рецепта за домашен кетчуп - лесен за приготвяне. Той е суров и с пресни съставки, без захар и нишесте, направен с вкусни съставки и подправки.
Порции 300г
Време за подготовка 3 минутимин
блендиране 1 минутамин
Общо Време 4 минутимин
Оборудване
Eлектронна кухненска везна
Блендер / Кухненски робот
Продукти
250гпресни домати
1гксантанова гума
1ч.л.морска сол
1-2бр.скилидки чесън
30гчервен лук
20гчервено цвекло
1с.л.ябълков оцет
добавки за различен вкус
маслинова паста
сушени домати без мазнинапредварително накиснати
листа пресен босилек
Инструкции
Блендирайте всички сурови продукти до гладка смес.
250 г пресни домати, 1 г ксантанова гума, 1 ч.л. морска сол, 1-2 бр. скилидки чесън, 30 г червен лук, 20 г червено цвекло, 1 с.л. ябълков оцет
Съхранявайте в хладилник в стъклен буркан за до 7 дни.
Автор: No sugar
Цена: 2 лв.
Тип ястие: сос
Хранителен режим: без брашно, без рафинирана захар, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: доматен сос, кетчуп, сос
Бележки
Хранителна стойност за 100 г кетчуп (от общо 100 г):Калории 19/ Фибри 1г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 0г/ Протеин 1гМоже да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Домашен кетчуп или кликнете на линка.