Назад
5 от 5 гласове

Домашен кетчуп

Рецепта за домашен кетчуп - лесен за приготвяне. Той е суров и с пресни съставки, без захар и нишесте, направен с вкусни съставки и подправки. 
Порции 300 г
Време за подготовка 3 минути
блендиране 1 минута
Общо Време 4 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот

Продукти 

  • 250 г пресни домати
  • 1 г ксантанова гума
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1-2 бр. скилидки чесън
  • 30 г червен лук
  • 20 г червено цвекло
  • 1 с.л. ябълков оцет

добавки за различен вкус

  • маслинова паста
  • сушени домати без мазнина предварително накиснати
  • листа пресен босилек

Инструкции
 

  • Блендирайте всички сурови продукти до гладка смес.
    250 г пресни домати, 1 г ксантанова гума, 1 ч.л. морска сол, 1-2 бр. скилидки чесън, 30 г червен лук, 20 г червено цвекло, 1 с.л. ябълков оцет
    Домашен кетчуп без захар
  • Съхранявайте в хладилник в стъклен буркан за до 7 дни.
    Домашен кетчуп
Автор: No sugar
Цена: 2 лв.
Тип ястие: сос
Хранителен режим: без брашно, без рафинирана захар, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: доматен сос, кетчуп, сос

Бележки

Хранителна стойност за 100 г кетчуп (от общо 100 г):
Калории 19/ Фибри 1г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 0г/ Протеин 1г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Домашен кетчуп  или кликнете на линка.