Назад
5 от 9 гласове

"Хумус" с моркови без нахут

Как да приготвим нисковъглехидратен хумус без нахут? Зеленчуков хумус, вкусно и изненадващо предложение.
Порции 400 г
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 30 минути
Общо Време 40 минути

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 г моркови
  • 3-4 бр. глави чесън
  • 150 г сусамов тахан от белени семена
  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 1/4 ч.л. морска сол за печене
  • 1/2 бр. лимон

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите.
    Хумус с моркови
  • Почистетете морковите и разполовете главите чесън напречно. Положете в тавичка покрита с хартия за печене. Полейте леко със зехтин, подправете със сол.
    Хумус с моркови
  • Печете във фурна около 30 минути на 180° или до омекване на морковите и чесъна.
    Хумус с моркови
  • В блендер поставете изпечените и охладени моркови, сърцевината на изпечения чесън (без обелките), тахана и сока от лимон. Блендирайте до гладък мус. Ако е нужно подправете на вкус с още сол. Регулирайте гъстотата със зехтин.
    Хумус с моркови
Автор: No sugar
Цена: 3-4лв.
Тип ястие: гарнитура
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: морков, хумус

Бележки

Може да откриете и ползвате рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar - Хумус с моркови
Хранителна стойност за 100г Хумус с моркови (от общо 400г):
Калории 323/ Въглехидрати 9г/ Протеин 10г/ Мазнини 28г/ Фибри 3г