Как да приготвим нисковъглехидратен хумус без нахут? Зеленчуков хумус, вкусно и изненадващо предложение.
Порции 400г
Време за подготовка 10 минутимин
Време за готвене 30 минутимин
Общо Време 40 минутимин
Оборудване
Блендер / Кухненски робот
Eлектронна кухненска везна
Стандартно за всяка кухня
Продукти
200гморкови
3-4бр.глави чесън
150гсусамов тахан от белени семена
50млзехтинекстра върджин
1/4ч.л.морска солза печене
1/2бр.лимон
Инструкции
Подгответе продуктите.
Почистетете морковите и разполовете главите чесън напречно. Положете в тавичка покрита с хартия за печене. Полейте леко със зехтин, подправете със сол.
Печете във фурна около 30 минути на 180° или до омекване на морковите и чесъна.
В блендер поставете изпечените и охладени моркови, сърцевината на изпечения чесън (без обелките), тахана и сока от лимон. Блендирайте до гладък мус. Ако е нужно подправете на вкус с още сол. Регулирайте гъстотата със зехтин.
Автор: No sugar
Цена: 3-4лв.
Тип ястие: гарнитура
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: морков, хумус
Бележки
Може да откриете и ползвате рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете „No sugar - Хумус с моркови“Хранителна стойност за 100г Хумус с моркови (от общо 400г): Калории 323/ Въглехидрати 9г/ Протеин 10г/ Мазнини 28г/ Фибри 3г