Назад
5 от 17 гласове

Печено месо за студено поднасяне и сандвичи

Пригответе Печено месо за сандвичи във фурна, докато печете друго ястие. С него може да сглобите бързо вкусна вечеря или обяд.
Порции 800 г готово печено месо
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 1 час 50 минути
охлаждане 10 часа
Общо Време 12 часа

Оборудване

  • Хартия за печене
  • Алуминиево фолио
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко) *виж подробно горе
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер по желание

Инструкции
 

  • Измийте и подсушете парчето месо. Не премахвайте мазнината.
    1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко)
  • Овкусете със сол и пипер на вкус, пушен пипер по желание.
    1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. млян черен пипер, 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Завийте месото плътно в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки. Завийте пакета повторно този път в алуминиево фолио като стегнете добре.
    Пилешко Печено месо за студено поднасяне и сандвичи
  • Печете 50 минути във фурна с обдухване на 180°.
  • Печете още 1 час във фурна с обдухване на 150° (ако месото е пилешко може да пропуснете тази стъпка).
  • Изключете фурната и оставете месото вътре, докато фурната изстива.
  • Охладете до стайна температура.
  • Преместете в хладилник пакета месо без да отвивате и отваряте. Охладете добре за 10 часа.
  • Месото е готово след охлаждане за разрязване на тънки слайсове и сервиране. Съхранявайте в хладилник грижовно обвито в хартия за печене и фолио, за да се запази свежо и сочно.
    Пилешко Печено месо за сандвичи
Автор: No sugar
Цена: 8-10 лв.
Тип ястие: предястие, основно, гарнитура
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: печено месо, месо, рецепта