Измийте и подсушете парчето месо. Не премахвайте мазнината.
1 кг месо * (свинско, пилешко, пуешко)
Овкусете със сол и пипер на вкус, пушен пипер по желание.
1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. млян черен пипер, 1 ч.л. пушен червен пипер
Завийте месото плътно в хартия за печене, като внимавате да няма пролуки. Завийте пакета повторно този път в алуминиево фолио като стегнете добре.
Печете 50 минути във фурна с обдухване на 180°.
Печете още 1 час във фурна с обдухване на 150° (ако месото е пилешко може да пропуснете тази стъпка).
Изключете фурната и оставете месото вътре, докато фурната изстива.
Охладете до стайна температура.
Преместете в хладилник пакета месо без да отвивате и отваряте. Охладете добре за 10 часа.
Месото е готово след охлаждане за разрязване на тънки слайсове и сервиране. Съхранявайте в хладилник грижовно обвито в хартия за печене и фолио, за да се запази свежо и сочно.