Още зеленчуци в менюто? Как да го направите плавно и с лекота? Мариновани зеленчуци - сурови и непретенциозни, но пълни с много вкус.
Порции 10порции
Време за подготовка 30 минутимин
мариноване 8 часачаса
Общо Време 8 часачаса30 минутимин
Оборудване
Мандолина (кухненски робот)
Eлектронна кухненска везна
Стандартно за всяка кухня
Продукти
за мариновани репички
1връзкарепички
1/2ч.л.люспи чили
1/2ч.л.синапени зърна
50млябълков оцет
1ч.л.хубава сол
10гпчелен мед
за мариновани краставици
1бр.краставица
1/2главачервен лук
2с.л.пресен копър
25млябълков оцет
1ч.л.хубава сол
10гпчелен мед
за мариновани тиквички
2бр.малки тиквички
1/2главачервен лук
3бр.скилидки чесън
2с.л.пресни зелени билки магданоз, мащерка, риган
25млзехтинекстра върджин
25млябълков оцет
1ч.л.хубава сол
10гпчелен мед
Инструкции
за мариновани репички
Измийте репичките добре и отстранете листата и стъблата. Нарежете възможно най-тънко с кухненски робот или мандолина. Пригответе марината от солта, оцета, меда и синапени зърна. Разбъркайте добре. Прехвърлете нарязаните репички в маринатата и объркайте добре. Репичките ще пуснат сок. Прехвърлете в херметически затворен съд и охладете за 8 часа, преди да сервирате. Съхранявайте в хладилник за седмица.
за мариновани краставици
Измийте краставицата добре и нарежете възможно най-тънко с кухненски робот или мандолина. Посолете краставиците и изчакайте около 15 минути. Нарежете червения лук фино. Отцедете краставиците като шепа по шепа, леко натискате с ръце, за да отстраните излишната течност. Пригответе марината от солта, оцета, меда и ситно наразания копър. Разбъркайте добре. Прехвърлете нарязаните краставици и лук в маринатата и объркайте добре. Прехвърлете в херметически затворен съд и охладете за 8 часа, преди да сервирате. Съхранявайте в хладилник за седмица.
за мариновани тиквички
Нарежете тиквичките с дебелина около няколко милиметра с мандолина или кухненски робот. Посолете тиквичките и изчакайте около 15 минути. Нарежете червения лук на фино. Отцедете тиквичките. Шепа по шепа, леко натискайте с ръце, за да отстраните излишната течност. Пригответе марината от зехтина, солта, ябълковия оцет, меда, нарязаните пресни билки и чесън. Разбъркайте добре. Прибавете и тиквичките и червения лук и объркайте добре. Прехвърлете в херметически затворен съд и охладете за 8 часа преди да сервирате.
Автор: No sugar
Цена: 5 лв.
Тип ястие: гарнитура, предястие
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: зеленчуци, есенна рецепта, рецепти със зеленчуци