Подгответе продуктите и нека сметаната и ягодите придобият стайна температура.
Блендирайте млечната сметаната заедно с почистените ягоди и розовата вода. Ако ягодите не са сладки и предпочитате може да добавите подсладител по избор.
500 г заквасена сметана, 250 г пресни ягоди
Разбъркайте желатина с 5 с. л. вода, за да набъбне и разтопете на водна баня на ниска температура докато се втечни и стане прозрачен.
30 г желатин
Прибавете желатиновата смес към ягодовата и обединете отново с блендиране. Изсипете готовата смес в разлата тавичка, посипете щедро с шам фъстък. Преместете десерта в хладилник за охлаждане за около три часа.
100 г шам фъстък
След като десерта е стегнал нарежета на парчета и гарнирайте с още ягоди и прясна мента при поднасяне.
ягоди, прясна мента, розови листенца