Назад
5 от 1 глас

Великденско Панетоне

Домашно Великденско Панетоне без глутен и без лактоза, без рафинирана захар. Без месене и без втасване, улеснена рецепта.
Порции 800 г
Време за готвене 50 минути
накисване 15 минути
Общо Време 1 час 5 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня
  • Фурна
  • Хартия за печене

Продукти 

  • 6 бр. яйца размер М
  • 200 мл кокосово мляко 15-20% масленост
  • 90 г кокосово брашно
  • 200 г сушени сливи или други сушени плодове
  • 2 ч.л. сушена лимонова кора (портокалова кора)
  • 1 щипка сол

добавки, които може да се сложат по желание

  • шоколад
  • ядки

Инструкции
 

  • Накиснете сушените плодове в топла вода за 15 минути.
  • Загрейте фурната на 175 градуса с обдухване.
  • Отцедете сушените плодове много добре и ако има по-едри ги нарежете на парченца.
  • В купа разбийте яйцата и кокосовото мляко с телена бъркалка. Добавете кокосовото брашно, смесено със сухите подправки и объркайте. Ще се получи гъста кексова смес. В нея объркайте сушените плодове (или други добавки, които сте избрали).
  • Разпределете сместа в подходящи форми. За да имат вид на малки Панетоне използвайте малки форми за печене, които подплатите с хартия за печене във височина. Може да изпечете сместа и в обикновенаа тавичка или форма за кекс.
  • Печете 40 минути. Покрийте с хартия за печене 10 минути преди да са готови, за да не изгорят.
    Великденско панетоне
  • Изчакайте пълно изстиване преди да нарежете. Хартията за печене се отлепва без остатък.
    Великденско панетоне
Автор: No sugar
Цена: 7-8 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без ядки
Ключова дума: панетоне, сладък хляб

Бележки

Хранителна стойност за 100 г (от общо 800 г):
Калории 202/ Фибри 7г/ Въглехидрати 21г/ Мазнини 9г/ Протеин 7г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Великденско панетоне или кликнете на линка.