БЕЗ

глутен

Домашно безглутеново печиво в стил Панетоне, без лактоза и без рафинирана захар

Няма да ви убеждавам, че е козунак, защото не е. Но е великолепен, просто разкошен заместител ако за вас глутена или лактозата са проблем. Панетоне без добавена рафинирана захар.
Приготвя се неимоверно бързо, буквално докато си пиете кафето. Ще сте готови за около час. Разбира се без месене, втасване и много суетене в кухнята, дори няма нужда от уреди, всичко се случва на ръка.
Прегледайте съставките в картата с рецепти и кажете, не е ли е просто и минималистчно?!

Прескочи в рецептата
Великденско панетоне със стафиди и сушени кайсии
Продукти

Кокосово мляко
Кокосовото мляко в тази рецепта е нужно да е пълномаслено, гъсто, в никакъв случай напитка с ниско маслено съдържание на мазнина. Маслеността трябва да бъде около 17- 20%. Елиминирам добавянето на мазнина в рецептата, като тя ни е нужна обаче и идва от кокосовото мляко. Може да използвате също кокосова сметана.

Сушени плодове
Внимание! Тази рецепта не е строго нисковъглехидратна. В 100г готово изпечено панетоне има около или над 25г въглехидрати, в зависимост от вида на сушените плодове. И макар да няма използван никакъв подсладител, сладостта идва от сушените плодове.
Сушените плодове може да са всякакви по избор, както и микс от тях. Също така може да се замени с ядки, с парченца шоколад, сладко от портокалови корички. Рецептата е много благодатна за експериментиране и освен, че дава поле за изява на фантазията може да се използват и наличности вкъщи като се превърне лесно в икономична рецепта.
Ако изберете сушени сливи за пълнеж ще намалите въглехидратите доста в сравнение например с други сушени плодове.
Ето въглехидратните стойности на различни сушени плодове:
100г сушени сливи – 64г въглехидрати
100г стафиди – 74г въглехидрати
100г сушени фурми – 75г въглехидрати
100г сушени череши – 77г въглехидрати
100г сушени червени боровинки – 82г въглехидрати
100г сушени кайсии – 83г въглехидрати

Може да харесате също:

5 от 3 гласове

Великденско Панетоне

Домашно Великденско Панетоне без глутен и без лактоза, без рафинирана захар. Без месене и без втасване, улеснена рецепта.
Порции 800 г
Време за готвене 50 мин
накисване 15 мин
Общо Време 1 ч 5 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня
  • Фурна
  • Хартия за печене

Продукти 

  • 6 бр. яйца размер М
  • 200 мл кокосово мляко 15-20% масленост
  • 90 г кокосово брашно
  • 240 г сушени сливи или други сушени плодове
  • 2 ч.л. сушена лимонова кора (портокалова кора)
  • 1 щипка сол

добавки, които може да се сложат по желание

  • шоколад
  • ядки

Инструкции

  • Накиснете сушените плодове в топла вода за 15 минути.
  • Загрейте фурната на 175 градуса с обдухване.
  • Отцедете сушените плодове много добре и ако има по-едри ги нарежете на парченца.
  • В купа разбийте яйцата и кокосовото мляко с телена бъркалка. Добавете кокосовото брашно, смесено със сухите подправки и объркайте. Ще се получи гъста кексова смес. В нея объркайте сушените плодове (или други добавки, които сте избрали).
  • Разпределете сместа в подходящи форми. За да имат вид на малки Панетоне използвайте малки форми за печене, които подплатите с хартия за печене във височина. Може да изпечете сместа и в обикновенаа тавичка или форма за кекс.
  • Печете 40 минути . Покрийте с хартия за печене 10 минути преди да са готови, за да не изгорят.
  • Изчакайте пълно изстиване преди да нарежете. Хартията за печене се отлепва без остатък.
Автор: No sugar
Цена: 7-8 лв.
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, палео
Ключова дума: панетоне, сладък хляб
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!