Комфортно и вкусно – кайма със зеленчуци в цветна феерия – основно ястие за един или за цялото семейство – Още една идея за бърза вечеря!
Тази рецерта е палео, нисковъглехидратна, без глутен и без лактоза. Тя е с много зеленчуци, цветна, питателна и вкусна. И е готова за 15 минути. Всичко което обичам, сготвено в един съд.
Към рецептатаПродукти за замяна – Кайма със зеленчуци
Кайма
Микс от свинско и говеждо е перфектният избор, но във всеки случай може да използвате или само едното или само другото. Пуешка кайма също.
Зеленчуци
Истината е, че може да вложите каквито искате зеленчуци – от моркови, зеле, различни видове гъби, лук, дори карфиол или тиква… но истинската питателност и вкус тук се постига с добавянето на костен бульон и домашна вегета. Експлозия от вкусове, истинска домашна храна, която ще ви засити и даде нужното на тялото.
Патешка мас
Моят фаворит за готвене с неутрален аромат, но може да използвате всяка избрана от вас мазнина.
Вдъхновете се за още рецепти със зеленчуци.
Продукти за кайма със зеленчуци
зеленчуци по избор
костен бульон
домашна вегета
✔ патешка мас
✔ фермерска кайма
✔ келтска сол
Вземете продуктите с -5% отстъпка от Магазин Soulnitsa с промо код за nosugar5
Интерпретация
Приготвям това ястие най-често, когато ми е нужна супер бърза вечеря, или искам да приготвя ястие само за един. Може да използвате рецептата така както да пригответе вечеря за цялото семейство, така и за порция за един. Ще отнеме едно и също време.
Експериментирайте със зеленчуците, но също така използвайте каквото имате в хладилника – една добра идея да оползотворите останалите зеленчукови наличности.
Нарязвайте зеленчуците на едро, няма нужда от прецизност. Тук ще разчитаме на вкусовата комбинация, цвят и богатство на текстури. Истинска комфортна храна!
Насладете се на тази рецепта за Кайма със зеленчуци и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Бъркана кайма със зеленчуци
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Тиган Ø 17-18 см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 100 г кайма / мляно месо
- 1 бр. лук
- 15 г патешка мас
- 200 г зеленчуци зеле, моркови, гъби, лук, чушка, чесън
- 1 бр. скиридки чесън
- 1 ч. л. домашна вегета
- 1/4 ч. л. сол келтска
- 1/2 ч. л. червен пипер пушен
- 100 мл костен бульон
- 1/4 връзка магданоз
Инструкции
- Подгответе продуктите.
- Запържете в патешка мас едро нарязаният лук, заедно с каймата, за около 3-4 минути, докато загуби червения си цвят.100 г кайма / мляно месо, 1 бр. лук, 15 г патешка мас
- Добавете всички едро нарязани зеленчуци, смачкания чесън и сотирайте. Овкусете със сол, пушен червен пипер и домашна вегета.200 г зеленчуци, 1 ч. л. домашна вегета, 1/4 ч. л. сол, 1/2 ч. л. червен пипер, 1 бр. скиридки чесън
- Залейте с костен бульон и оставете ястието да къкри на слаб огън за още около 7 до 10 минути.100 мл костен бульон
- Сервирайте ястието топло с накълцан магданоз.1/4 връзка магданоз
Обожавам тази идея. Моето бързо ястие с кайма е само със зеле, или мързеливи сърми (но без ориз). Но тази рецепта ми харесва много и ще бъде изпробвана.