МОДЕРНО
хранене
Фалшива паста от яйца с две основни съставки

Избягвате глутена или се храните нисковъглехидратно?
Изпробвайте тази Фалшива паста, която няма общо с пастата на вкус, но на вид е чудесно атрактивно ястие.
Подходящо нисковъглехидратно ястие за тези, които избягват глутена, съобразена рецепта за хранене без лактоза.

Скочи в рецептата
Фалшива паста

Фалшива паста – резултатът

Разбира се, вкусът не е същия като на традиционните тестени изделия направени с пшенично брашно. Резултатът са тънки, нежни и еластични палачинки на тиган. Когато се нарежат, приличат на юфка и попиват всеки сос, с който се гарнират.

С какво се комбинира фалшива паста?
Тази нисковъглехидратна паста върви добре с класически сос Болонезе или сметанов сос със сирена. Всъщност с всичко, с което бихте гарнирали вашата традиционна паста.
Ето някои семпли предложения – Сос Песто, маслинова паста и зехтин, сос от печени чери доматки.
Финално добавете хранителна мая за ефект пармезан ако избягвате млечни продукти, тя ще обогати и текстурата. За още по-модерна визия- поръсете с микрорастения.
Всички тези прости храни са идеални за добавяне към това лесно и ефектно ястие, подходящо за обяд или бърза вечеря. Никой няма да остане безразличен към атрактивния му вид.
В цифри
Това ястие е отлично за нисковъглехидратно хранене. Последвайте картата с рецепти за да получите директен линк с изчисление за порция .

Фалшива паста
Тънки зелени палачинки на тиган = Фалшива паста


Още зеленчуци винаги са добра идея.
Спанак, магданоз, манголд или кейл… Оцветете вашата паста в свеж зелен цвят като добавите всякакви зелении в нея.
Освен много атрактивна с външния си вид тя ще бъде и богата на нутриенти. Просто блендирайте зеленолстните с яйцата и воала – получават се зелени палачинки.

Може да харесате също:

5 от 5 гласове

Фалшива паста

Подходящо нисковъглехидратно ястие за тези, които избягват глутена, съобразена рецепта за хранене без лактоза.
Порции 1 порция
Време за подготовка 5 мин
Време за готвене 20 мин
Общо Време 25 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

вариан Спанак

  • 4 бр. яйца
  • 50 г спанак пресен или замразен
  • 1 щипка сол

вариант Магданоз и чесън

  • 4 бр. яйца
  • 1 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 щипка сол

за соса

  • 100 г чери домати
  • 4-5 бр. скилидки чесън
  • 20 мл зехтин + още за поднасяне
  • сол на вкус

Инструкции
 

за соса

  • Нарежете чери доматки на половинки. Разпределете в съд за печене. Добавете обелените скилидки чесън и полейте с 3-4 с.л. вода и зехтина, поръсете със сол. Печете 20 мин. до омекване.
    100 г чери домати, 20 мл зехтин, 4-5 бр. скилидки чесън

за палачинките

  • Сложете в блендер целите яйца и продуктите за варианта, който сте избрали. Блендирайте на висока степен до еднородно зелена смес.
    4 бр. яйца, сол на вкус, 50 г спанак
  • Загрейте тиган намазнен със зехтин. Излейте от яйчната смес на тънко и разпределете. Изпечете 4 тънки палачинки двустранно – за по минута от страна.
  • Навийте палачинките на ролце и нарежете с нож на ивици с дебелина 0,5см. Фалшивата паста е готова.
  • Сервирайте пастата върху канапе от изпечени доматки. За финал полейте със струйка зехтин и поръсене с хранителна мая.
Автор: No sugar
Цена: 2-3 лв.
Тип ястие: основно ястие
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: зеленолистни, паста, спанак, яйца

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Фалшива паста с печени домати или кликнете на линка.
Хранителна стойност за 1 порция:
Калории 481/ Въглехидрати 11 г/ Мазнини 39 г/ Протеин 26 г/ Фибри 3 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – вид или сорт на продукта, степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!