За мен

За мен

Моята история с хранене с намалени въглехидрати започна твърде скучно и тривиално – в лутане и търсене за начин да стопя килограми и да изглеждам по-добре. След доста безуспешни проби попаднах на философия включваща намален прием на въглехидрати. Започнах стриктен хранителен план и в рамките на година се  разделих с над 25 килограма излишно тегло и промених изцяло визията си. Експериментирах смело в кухнята и открих цяла една вселена от храни, които преди дори не бях подозирала, че съществуват. Разделих се с много консервативни вярвания за т.нар. „здравословен начин на живот“. Преобърнах ъгъла си на мислене, пречупих вкорененото вярване, че здравословно хранене е предимно такова с ниско съдържание на мазнини, нискокалорично и диетично.

Премахнах от менюто си брашната, разделих се и със захарта в рафинираната и форма както и с повечето зърнени храни, като установих, че не ми влияят добре, преосмислих консумацията на плодовете в големи количества, премахнах от менюто си индустриално преработени и опаковани продукти, като на тяхно място заложих на цели храни. Продължих да експериментирам и да усещам как се чувства тялото ми и да чувам все по-често вътрешния си глас. Включих в менюто си богат набор от храни богати на полезни мазнини, които дотогава бяха табу за мен и се различават коренно от общоприетото схващане за „здравословност“. Преобърнах моята хранителна пирамида наобратно и от това получих само позитиви – промених изцяло визията си, себеусещането си, подобрих многократно здравословното си състояние.
Благодарение на този лайфстайл в моята кухня се родиха безчет различни и разнообразни рецепти, които пожелах да споделя с вас.

Повече може да научите от моята фейсбук страница, в която споделям идеи и рецепти за нисковъглехидратно и кетогенно хранене.

Весела Савова

???? Не пропускайте нови рецепти!

Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне