ВЕГАН
предложение

Как да си направите вкусно домашно крема сирене без млечни продукти?

Разнообразете менюто си с тази версия на вегетариански пастет без лактоза. Отличен избор за период на пости, или ако сте на специална диета без животински продукти. Богат вкус на сушени домати, подсилен с пробиотичен елемент.
Чудесна комбинация за намазване върху филийка или хлебчета!

Скочи в рецептата
Крема сирене

Това сирене няма нищо общо със сирене и направата му е прилична по-скоро на лабораторен експеримент. Включва накисване и ферментиране. Интересно е.

Подготовката
Семената е нужно да се накиснат в леко топла вода и морска сол за 2 часа. Не пропускайте този момент. Това ще спомогне и за хомогенното смилане на паста.
Активираме семената веднъж, като ги киснем във вода и втори път, добавяйки им сок от ферментация. Така се получава жива храна, лесна за храносмилане.

Пробиотичният момент
За да се възползваме от силата и мощността на пробиотиците прибягваме към добавяне на саламура от ферментиране на вече готово кисело зеле или ферментирали зеленчуци. Ако редовно приготвяте ферментирали храни на плота в кухнята може да
се възползвате от това.
Ферментирал чесън може да се ферментира по същата технология, както ферментирали зеленчуци. Чесънът обаче ферментира по-бурно и става по-бавно.

Моментът на ферментиране
Този процес е по желание. Може да го пропуснете и да прибегнете към директна консумация. Блендираното крема сирене оставете на стайна температура за 8-10 часа. Това ще развие вкуса. Лек нюанс на чесън, наситеност от доматите, кисело-солена жилка, умами вкус от хранителната мая…
След като приберете крема сиренето в хладилника то ще продължи да развива вкусът си, но с по-бавни темпове.

Високовибрационни храни

Да погледнем от друг ъгъл – накиснатите сурови семена и ферментите са високовибрационни храни. В комбинация образуват храна, която трепти с високи честоти. Тези честоти към които се стремим и повишават вибрациите на клетките ни и привличат към хора, ситуации и дела с по-висока честота. Или привличаш, това, което отдаваш. Наричат високочестотното хранене ангелска диета – защото високите вибрации ни доближават макар и леко до вибрирането на свръхестественото, на тази на която трептят нашите ангели, помага да чуваме, виждаме и усещаме по-ясно знаците и посланията.

Специален акцент сред високо вибриращите храни (освен пресните плодове и зеленчуци, които са ясни) са всички живи храни – особено всички видове кълнове, всички ферментирани (не консервирани) храни, жив оцет, особено зеленолистните растения активирани ядки и семена, сурово какао, сурови зехтини и кокосово масло. А ако нещо е отгледано от нас самите дори в домашната градинка, то увеличава многократно своите вибрации. В контекста на горното всички преработени, рафинирани, оцветени и консервирани храни не притежават никаква вибрация.
Как се отглеждат микрорастения?

Малки, но важни допълнения към диетата, акценти, които могат да повлияят положително на живота.

Не симпатизирам на идеята да се храним само с кълнове, плодове и зеленчуци, но идеята да добавям в храната си от тях е повече от добра.
Като правило всички гореспоменати процеси са прости и лесни за постигане в домашни условия – покълване, накисване и ферментиране. Тези процеси увеличават многократно стойността на храните върху които са приложени. Живият ябълков оцет например е с много висока вибрация. Би могъл да се консумира както самостоятелно така и като добавка към храни с ниска вибрация за да балансира. За пример месото- то е с много ниска 0-2 Hz вибрация, но за мен лично е неделима част от моята диета. Комбинирайки обаче с храни с висока вибрация като пресни зеленолистни, кокос и какао, нещата започвата да се балансират. Да, може би говорим за баланс.
Как да пием ябълков оцет?

Проблемно хранене би било такова изцяло с присъствие на нисковибрационни храни – за пример – месо 0-2 Hz, с картофи 2 Hh и хляб с брашно и мая 1-2Hz , консервирана храна -0 Hz. Здравото тяло трепти с вибрация 62-78hz. Логично за подържане на здраво тяло трябва да се стремим да консумираме колкото може повече високовибрационни храни- да насочим усилията си към повишаване консумацията на храни с високи вибрации – живи и покълнали храни, диви и домашно отгледани храни.

5 от 4 гласове

Крема сирене

Рецепта за вегетариански пастет без лактоза – домашно крема сирене. Отличен избор за период на пости, или ако сте на специална диета без животински продукти. Богат вкус на сушени домати, подсилен с пробиотичен елемент.
Порции 300 г
Време за подготовка 5 мин
подготовка 2 часа
Общо Време 2 часа 5 мин

Оборудване

  • Блендер / Кухненски робот
  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 г белено слънчогледово семе
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 скилидка ферментирал чесън
  • 8 половинки сушени домати
  • 10 г хранителна мая
  • 1/2 ч.ч. вода от доматите
  • 3 с.л. сок от ферментирали зеленчуци
  • сол на вкус

Инструкции
 

Подготовка

  • Слънчогледовите семената накиснете в леко топла вода и морска сол за 2 часа. Изплакнете много добре и отцедете.
  • Сушените домати измийте добре и накиснете в чаша топла вода докато омекнат. Нужно е да са омекнали и отцедени, а водата от изкисването запазете.

Блендиране

  • Всички подготвени съставки и останалите продукти блендирайте до гладка хомогенна смес. Внимавайте с количеството течност от доматите. Ако е нужно добавете още малко вода, но не прекалявайте. Нужна е само за да улесни смилането и превръщането в гладка паста. Повече течност ще развали структурата на крема сиренето. Освен водата имаме и сок от лимон и ферменти като течност, затова подходете с внимание. Крайния резултат е с консистенция за мазане. Опитвайте – ако сте били щедри със солта и хранителната мая вкусът трябва да е наситен.

Ферментация по желание

  • Блендираното крема сирене оставете на стайна температура за 8-10 часа. Това ще развие вкуса. След това приберете в хладилник и съхранявайте в затворен стъклен съд с капак.
Автор: No sugar
Цена: 2-3 лв.
Тип ястие: предястие, гарнитура, снак
Хранителен режим: нисковъглехидратна
Ключова дума: крема сирене, сушени домати, веган сирене

Бележки

От посочените продукти се получава 300г Крема сирене.
Хранителна стойност за 100г (от общо 300г):
Калории 468/ Въглехидрати 16г/ Фибри 8г/ Мазнини 35г/Протеин 19г
Ползвайте стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Крема сирене или кликнете на линка.
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!