Домашни бишкоти без глутен

Тези бишкоти лесно попиват течност и вследствие на това стават много меки и крехки.
Това са “бишкоти като от едно време“ – почти пандишпанови, меки и нежни. Идеални за десерти.
Моето предложение е далеч от класическата рецепта, но ще използвате с отличен успех в безглутенови рецепти.
Може да изпечете бишкотите с размер по ваше желание и да ползвате за различни сладкиши. 
Аз ви ги представям в най-базов вид.
Не е необходимо спедиално оборудване за да приготвите тези бишкоти, единствено електронна кухненска везна.

5 от 1 глас

Бишкоти без глутен

Домашни бишкоти без глутен за използване в различни рецепти – лесно попиват течност и вследствие на това стават много меки и крехки.
Порции 260 г изпечени бишкоти
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 7 минути
Общо Време 17 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 3 бр. яйца размер М
  • 150 г тахан от кашу
  • 30 г еритритол
  • 6 г нишесте от тапиока
  • 6 г бакпулвер

Инструкции
 

  • Загрейте фурната 200 °C . Разбийте в купа яйцата и тахана енергично с телена бъркалка или вилица. След по-малко от минута ще получите гладка гъста смес.
  • Смесете сухите съставки. Прибавете ги към яйчната смес и объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
  • Разпределете "бишкотките" с лъжичка на сравнително еднаква дължина върху хартия за печене. От сместа ще може да оформите около 35-40 броя.
    Бишкоти без глутен
  • Печете всяка тава бишкотки точно 7 минути. Охладете върху решетка преди използване в рецепти.
    Бишкоти без глутен
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без лактоза, без брашно, без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: бишкоти

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне