ЧИСТО

съвършенство

Домашен лесен Шоколадов сос без захар, без млечни продукти и без ядки

Този Шоколадов сос е най-лесната рецепта за приготвяне: просто смесвате съставките и готово!
Ще получите копринено гладък сос, който е готов за всяка употреба и определено е неустоим. 
Заменете с него всеки шоколадов сос от магазина. Нямаме добавена захар, нямаме консерванти, ароматизанти и изкуствени пълнеж. Само чисто съвършенство!
Без сложно готвене, без много продукти, здравословна алтернатива.
Просто смесица на вкусове с перфектен шоколадов баланс.

Прескочи в рецептата

Какво да правите с готовия Шоколадов сос

Наистина много неща. Той е мултифункционална домашна версия на всеки шоколадов сос с много Е-та.
Използвайте го като шоколадов сос върху сладолед.
Използвайте го за глазура на кексчета и мъфини.
Глазура за торта!
Смесете го със затоплено ядково мляко за наистина богата чаша какао.
Добавете го към шоко смутита. 
Потопете в него резенчета плодове. 
Поставете потопени парчета плод в сос върху пергаментова хартия и охладете, докато глазурата се втвърди.
Яжте го с лъжица. 
Полейте с него всеки домашно изпечен сладкиш.
Потопете в сос готови изпечени Мадлени.
Полейте с него плодова салата.
Използвайте като топинг на топла каша.
Потопете топли току-що изпечени бисквити в шоколадовия сос.

Продукти без замяна

Кокосово мляко
Много много важна съставка. Когато съставките в една рецепта са точно три, трябва хубаво да прецезираме вида.
Както в тази рецепта, така и в други в блога много важно е използването на високомаслено кокосово мляко с масленост около 17-20%. Без компромис и без замяна.

Рожково брашно
Това е нашата вълшебна съставка с много функции в тази рецепта. Освен да наподоби какаото, рожковото брашно помага и с още едно свое качество – то притежава естествена сладост.
Тъй като няма друг подсладител в рецептата рожковото брашно се използва да “подслади” по естествен начин нашият Шоколадов сос. Ще е сладък наистина, без да добавяме абсолютно никакъв подсладител.

Съхранение

Течен или подходящ за мазане
На стайна температура шоколадовия сос ще бъде по-мек и течен. Когато е охладен напълно в хладилник ще стегне и ще се втвърди. Ако искате да върнете течната му консистенция го извадете на стайна температура или затоплете леко. Съхранявайте в хладилник в стъклен буркан с капак.

Замразете
Пригответе по-голямо количество. Готовият Шоколадов сос може да се замрази за по-дълго съхранение.

Може да харесате също:

5 от 1 глас

Шоколадов сос

Порции 500 г
Време за готвене 5 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 мл кокосово мляко 17-20% масленост
  • 50 г рожково брашно
  • 50 г какао на прах
  • шипка сол

Инструкции

  • Отмерете кокосовото мляко. Хомогенизирайте го като смесите гъстата и течната част ако са се отделили. Ако има нужда затоплете леко.
  • Разбъркайте съставките от рецептата до гладка каша. Елиминирайте бучици и превърнете кашата в гладък маслен сос.
  • Съхранявайте готовия шоколадов сос добре затворен в стъклен буркан в хладилник до три дни. При охлаждане той ще стегне ище се сгъсти. Затоплете го леко преди консумация, за да придобие консистенцияна сос.
Автор: No sugar
Цена: 5-6 лв.
Тип ястие: сос
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен
Ключова дума: сос, шоколад, шоколадов сос

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 100г | Калории: 186kcal | Въглехидрати: 13g | Белтъчини: 4g | Мазнини: 13g | Фибри: 7g | Захари: 5g
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!