НАТУРАЛЕН

шоколад

Най-любимите Домашни шоколадови бонбони – вкусни и лесни


Какво ви трябва за да ги направите?
Четири продукта и силиконова форма за бонбони, минути за подготовка и малко време в хладилника за стягане.

Как се правят?
Просто разтопете на водна баня и много ниска температура всички продукти. Хомогенизирайте сместа. Излейте във формички и приберете в хладилник за час, докато стегнат. Ако нямате търпение – охладете скоростно във фризера.
А какви са вариациите за промяна на рецептата? Безкрайни!

Да прочетете ще отнеме : 3 minutes

Към рецептата

Продуктите – подробности и варианти за замяна

Фъстъчено масло
В рецептата за Домашни шоколадови бонбони базата е фъстъчено масло. То прави обем и структура. Тествайте бонбоните с Домашно фъстъчено масло за неповторим вкус.
Успешно може да земените количеството с всяко масло от ядки и/или семена. Възможни варианти са лешников, бадемов, орехов тахан, тахан от слънчогледови семки или сусамов тахан. Така също може да миксирате различни видове.

Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в тази рецепта?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна темература. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.

Какао
Какво са шоколадови бонбони без какао?
И все пак ако решите бонбоните да нямат възбуждащия ефект на какаото – замете същото количество в рецептата с рожково брашно. То ще даде каремелен и топъл ноанс. Макар цветът му да е по-бед от какаото почти напълно ще го доближи.

Подсладител
Вместо мед използвайте тъмна меласа за още по-дълбок вкус. Ако целите много ниски въглехидрати подсладете с Пудра Еритритол.

Екстри
Освен натюр може да направите бонбоните с парченца ядки или цял лешник в центъра.
Ако това не стига – капка етерично масло хубав клас от мента или портокал подхожда чудесно на богатия натурален шоколад.

Може да харесате също:

5 от 1 глас

Домашни шоколадови бонбони

Домашни шоколадови бонбони – натурален шоколад. Само четири продукта и разкошен резултат. Лесни и вкусни, без лактоза и рафинирана захар.
⭐⭐⭐⭐⭐
Ако приготвите Домашни шоколадови бонбони, не забравяйте да оставите коментар и да оцените рецептата по-долу, като споделите как се е получило
Порции 15 бонбона
Време за готвене 10 мин
охлаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 10 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Силиконова форма за бонбони
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 50 г фъстъчено масло
  • 50 г какаово масло
  • 30 г какао
  • 20 г пчелен мед
  • 1 щипка сол

Инструкции

  • Отмерете всички продукти с кухненска везна и поставете в купа на водна баня. Разтопете на много ниска температура всички продукти и хомогенизирайте.
  • Излейте в силиконова форма за бонбони. Приберете в хладилник за час, докато стегнат.
Автор: No sugar
Цена: 4 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: бонбони, шоколад

ХРАНЕНЕ

Сервиране: 1бонбон | Калории: 63kcal | Въглехидрати: 3g | Белтъчини: 1g | Мазнини: 5g | Фибри: 1g

Бележки

Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Домашни шоколадови бонбони  или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!