НАТУРАЛЕН

шоколад

Най-любимите Домашни шоколадови бонбони – вкусни и лесни

Какво ви трябва за да ги направите?
Четири продукта и силиконова форма за бонбони, минути за подготовка и малко време в хладилника за стягане.

Как се правят?
Просто разтопете на водна баня и много ниска температура всички продукти. Хомогенизирайте сместа. Излейте във формички и приберете в хладилник за час, докато стегнат. Ако нямате търпение – охладете скоростно във фризера.
А какви са вариациите за промяна на рецептата? Безкрайни!

Към рецептата

Да прочетете ще отнеме: 3 minutes

Домашни шоколадови бонбони
Домашни шоколадови бонбони
Домашни шоколадови бонбони – рецепта

Продуктите – подробности и варианти за замяна

Фъстъчено масло
В рецептата за Домашни шоколадови бонбони базата е фъстъчено масло. То прави обем и структура. Тествайте бонбоните с Домашно фъстъчено масло за неповторим вкус.
Успешно може да земените количеството с всяко масло от ядки и/или семена. Възможни варианти са лешников, бадемов, орехов тахан, тахан от слънчогледови семки или сусамов тахан. Така също може да миксирате различни видове.

Какаово масло
Защо какаовото масло е по-добрият избор от кокосово масло в тази рецепта?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38 градуса. На стайна температура десертите, в състава на които е включено какаовото масло, запазват външния си вид.
Може да замените в рецептата количеството какаово масло с кокосово масло. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна темература. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25 градуса. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.

Какао
Какво са шоколадови бонбони без какао?
И все пак ако решите бонбоните да нямат възбуждащия ефект на какаото – замете същото количество в рецептата с рожково брашно. То ще даде каремелен и топъл ноанс. Макар цветът му да е по-бед от какаото почти напълно ще го доближи.

Подсладител
Вместо мед използвайте тъмна меласа за още по-дълбок вкус. Ако целите много ниски въглехидрати подсладете с Пудра Еритритол.

Екстри
Освен натюр може да направите бонбоните с парченца ядки или цял лешник в центъра.
Ако това не стига – капка етерично масло хубав клас от мента или портокал подхожда чудесно на богатия натурален шоколад.

Може да харесате също:

5 от 3 гласове

Домашни шоколадови бонбони

Домашни шоколадови бонбони – натурален шоколад. Само четири продукта и разкошен резултат. Лесни и вкусни, без лактоза и рафинирана захар.
Порции 15 бонбона
Време за готвене 10 мин
охлаждане 1 ч
Общо Време 1 ч 10 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Силиконова форма за бонбони
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 50 г фъстъчено масло
  • 50 г какаово масло
  • 30 г какао
  • 20 г еритритол (тъмна меласа или пчелен мед)
  • 1 щипка сол

Инструкции
 

  • Отмерете всички продукти с кухненска везна и поставете в купа на водна баня. Разтопете на много ниска температура всички продукти и хомогенизирайте.
    50 г фъстъчено масло, 50 г какаово масло, 30 г какао, 20 г еритритол, 1 щипка сол
  • Излейте в силиконова форма за бонбони. Приберете в хладилник за час, докато стегнат.
Автор: No sugar
Цена: 4 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без яйца, нисковъглехидратен
Ключова дума: бонбони, шоколад

Бележки

Хранителна стойност за 1 бонбон (от общо 15) :
Калории 63 /Въглехидрати 3г/ Мазнини 5г/Протеин -0г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar –Домашни шоколадови бонбони или кликнете на линка.
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт, големина на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!