Луксозни домашни шоколадови бонбони – трюфели
Екстремно шоколадов вкус, благодарение на вложените съставки.
Крънч ефект – мозъка обича хрупането!
Без рафинирана захар.
Бързо засищат желанието за сладко и шоколад (кето, веган, вегетариански, нисковъглехидратни).

Лешници или бадеми за шоколадови трюфели
Еднакво вкусно!
Изберете ядките, които обичате. За контрастна между солено и шоколад, заложете на любимите си печени солени ядки. Което и да изберете, няма да сгрешите.
Тахан
Изберете това, с което разполагате.
Дали ще вложите Домашно фъстъчено масло или лешников тахан, за консистенцията няма да има никакво значение. Изпробвайте с : фъстъчен тахан, тахан от кашу, тахан от бадеми, тахан от слънчогледови семки…
Рецептата е изпълнена с фъстъчен тахан.
Какаова маса
Винаги мой избор за дълбок наситен шоколадов вкус – най-чистата форма на шоколад!
Ако не разполагате с какаова маса – заменете я със шоколад с висок процент какао. В този случай не добавяйте или преценете количеството подсладител.
Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
Продукти за пазаруване:
✔ какаова маса
✔ еритритол
✔ фъстъчен тахан
✔ сурови какаови зърна
✔ солени печени белени лешници
Пазарувайте всички продукти за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Еритритол
За фин резултат предварително смелете еритритол на пудра. Вижте как.
Какаови зърна
За още по-дълбок какаов вкус и много хрупащ елемент използвам начупени какаови зърна. Ако използвате цели зърна за рецептата – избройте 10 броя. Натрошете ги и ги обелете. Не изхвърляйте обелките от какаовите зърна – запазете ги и пригответе от тях какаов чай.
Ако използвате трошени и белени какаови зърна – отмерете 12 грама от тях.

Лесен вариант
Ако не искате да правите топчета (и да се изцапате) направете рецептата в мързелив вариант. Разпределете готовата смес от стъпка 3 в рецептата за Нисковъглехидратни шоколадови трюфели в хартиени капсули за бонбони. Чашки за мъфини в по-голям размер също ще свършат работа.
Охладете и се насладете на същия великолепен вкус шоколадови трюфели!

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Нисковъглехидратни шоколадови трюфели
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 65 г какаова маса
- 100 г фъстъчен тахан (масло) или друг тахан
- 50 г солени печени лешници
- 10 бр. какаови зърна
- 40 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
за овалване:
- смлени печени лешници
Инструкции
- Разтопете на водна баня какаовата маса и тахана.65 г какаова маса, 100 г фъстъчен тахан (масло)
- Нарежете ядките на дребни парчета. Натрошете какаовите зърна, ако използвате цели. Ако използвате начупени – отмерете еквивалента на 12 грама.50 г солени печени лешници, 10 бр. какаови зърна
- Прибавете към разтопената шоколадова маса подсладителя, щипка сол и начупените ядки и зърна. Объркайте масата, все още ще бъде мека.40 г пудра еритритол, 1 щипка сол
- Преместете в хладилник. Оставете масата там за да се охлади за 60 минути. Така масата ще стегне и ще стане удобна за моделиране с ръце. Оформете 20 броя топчета.
- Оваляйте в смлени лешници.смлени печени лешници
Уникално вкусни!
Благодаря, че споделихте!
Много ми допада хрупкавия елемент
Много вкусни бонбони се получиха. Повтарям рецептата за пореден път.
Чудесни бонбони!
Първият път ги направих само с фъстъчено масло. Вторият път с 60 гр тахан от кашу и 40 гр фъстъчено масло. Уау, мога само да кажа! Вкуса стана по-лек, фин и деликатен! Препоръчвам!