Домашни бишкоти без глутен
Тези бишкоти лесно попиват течност и вследствие на това стават много меки и крехки.
Това са “бишкоти като от едно време“ – почти пандишпанови, меки и нежни. Идеални за десерти.
Моето предложение е далеч от класическата рецепта, но ще използвате с отличен успех в безглутенови рецепти.
Може да изпечете бишкотите с размер по ваше желание и да ползвате за различни сладкиши.
Аз ви ги представям в най-базов вид.
Не е необходимо спедиално оборудване за да приготвите тези бишкоти, единствено електронна кухненска везна.
Бишкоти без глутен
Домашни бишкоти без глутен за използване в различни рецепти – лесно попиват течност и вследствие на това стават много меки и крехки.
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 3 бр. яйца размер М
- 150 г тахан от кашу
- 30 г еритритол
- 6 г нишесте от тапиока
- 6 г бакпулвер
Инструкции
- Загрейте фурната 200 °C . Разбийте в купа яйцата и тахана енергично с телена бъркалка или вилица. След по-малко от минута ще получите гладка гъста смес.
- Смесете сухите съставки. Прибавете ги към яйчната смес и объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
- Разпределете "бишкотките" с лъжичка на сравнително еднаква дължина върху хартия за печене. От сместа ще може да оформите около 35-40 броя.
- Печете всяка тава бишкотки точно 7 минути. Охладете върху решетка преди използване в рецепти.