МНОГО
симпатични

Хрупкави отвън и кашкавалени отвътре

През 2017 година публикувах първата такава рецепта в изменена версия още във фейсбук страницата ми. Тогава тя предизвика невиждан интерес. Сега, 7 години по-късно, дойде време да я преработя, подобря и да я представя в нов облик.
Промених и прецизирах млечните продукти в рецептата, така, че да бъдат в своята възможно най-щадяща версия – козе млечни продукти (А2 бета-казеин профил) и топено масло гхи. Тук, в публикацията ще намерите точните продукти, идеи за замяна, също и предложения за безлактозен вариант.
Вярвам, че ще Ви харесат!

Вижте колко е лесно: всички продуктите се разбиват в блендер, изливат се в намаслени гнезда за мъфини и се пекат в загрята фурна за 15 минути. Толкова e лесно, колкото и изглежда.
В натоварените дни – блендирайте сместа и разлейте в подготвените форми за мъфини, следвайки стъпките в картата с рецепти. Покрийте с фолио и съхранете в хладилник, докато настъпи момент за печене.

Към рецептата
Бразилски хлебчета

Бразилски хлебчета – продукти за замяна

Това са продуктите в основната моя рецепта за Бразилски хлебчета, които могат да бъдат заменени с други:

Сушено козе сирене: Това сирене е с наситен аромат, твърда структура и вълшебен вкус – избирам го, защото наистина го обожавам. Произведено в България, с неподражаеми вкусови качества. Може да бъде заменено с класически пармезан или пекорино – сирена с ниско водно съдържание и дълго зрели.
За безлактозен вариант заменете с веган пармезан.
Прясно козе мляко: Избирам козе мляко заради щадящото действие на А2 бета-казеин профила. Но в рецептата козето мляко може да бе заменено с всяко друго прясно мляко без това да повлияе на крайния резултат на печивото.
За безлактозен вариан заменете с ядково мляко по избор.
Нишесте от тапиока: Това фино нишесте от тапиока е задължителната и отличителна съставка и в оригиналните Пао де Кежу. Не заменяйте.
Масло гхи: За още по-богата структура избирам да изпълня рецептата с топено масло гхи. Може да се замени със същото количество краве масло.
Яйце: Може да замените 1 брой кокоше яйце с 3 броя пъдпъдъчи яйца.

Продукти за Бразилски хебчета

яйца
сушено козе сирене
прясно козе мляко
нишесте от тапиока
масло гхи

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Ще харесате още:

Солен галет с безглутенова коричка и козе сирене
Рецепта
хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Солен галет
Бъркана нисковъглехидратна баница
Рецепта
хранителен режим: без глутен, без ядки, нисковъглехидратен, опция без лактоза, карнивор
Бъркана нисковъглехидратна баница
Солен кекс за закуска (нисковъглехидратен и без глутен)
Рецепта
хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Солен кекс за закуска

Насладете се на тази рецепта за Бразилски хлебчета и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 3 гласове

Бразилски хлебчета

Бразилски хлебчета – лесни за приготвяне, без глутен и с разкошна кашкавалена текстура – идеални за бърза и вкусна закуска! Рецепта – вариация на оригинала.
Порции 24 броя
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 15 минути
блендиране 1 минута
Общо Време 21 минути

Оборудване

Продукти 

  • 1 бр. яйце
  • 130 мл козе мляко прясно
  • 130 г нишесте от тапиока
  • 50 г сушено козе сирене настъргано
  • 50 г масло гхи меко
  • 1/2 ч. л. сол келтска

за намасляване на формите:

  • 10 г масло гхи

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите на стайна температура. Загрейте фурната на 200℃ с обдухване.
    Бразилски хлебчета продукти
  • Настържете сиренето. Блендирайте него и всички други продукти до гладка еднородна смес.
    1 бр. яйце, 130 мл козе мляко, 130 г нишесте от тапиока, 50 г сушено козе сирене, 50 г масло гхи, 1/2 ч. л. сол
  • Намаслете форми за мини мъфини с мазнината. Разпределете сместа в 24 гнезда, като изпълните само 3/4 от обема на гнездото.
    10 г масло гхи
    Бразилски хлебчета преди печене
  • Печете 15 минути в загрятата фурна. Оставете тавата вътре във фурната на леко отворена вратичка а за още 2-3 минути.
    Бразилски хлебчета
Автор: No sugar
Тип ястие: закуска, снак
Хранителен режим: без глутен
Ключова дума: хлебчета

Бележки

Хранителна стойности за 1 бр. Бразилски хлебчета (от общо 24):
Калории 56/ Въглехидрати  5 г/ Мазнини 3 г/ Протеин 1 г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Вили каза:

    5 ستاره ها
    Поредната изключително лесна, много вкусна и здравословна рецепта! Благодаря!!!

  2. Сия каза:

    5 ستاره ها
    Изключителен фен съм Ви! Следя Ви от самото начало, поздрави и много успехи! Заслужавате го!❤️

  3. Ася каза:

    Много вкусни хлебчета, но не останаха бухнали, каква може да е причината?

    1. vesela.savova Автор каза:

      Здравейте! Ето няколко вероятности:
      Недостатъчна температура на фурната ;
      Бързо изваждане от фурната, т.е. шокова промяна на температурата ;
      Използвани заместители на продукти, които не са подходящи (например саламурено сирене, а не таква с ниско водно съдържание, както е посочено в рецептата).
      Надявам се тези насоки да Ви ориентират.
      Поздрави!

      1. Ася каза:

        При втори опит, всичко е по рецепта 🙂 благодаря!

  4. Ася каза:

    Страхооооотни! Супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне