Хрупкави отвън и кашкавалени отвътре
През 2017 година публикувах първата такава рецепта в изменена версия още във фейсбук страницата ми. Тогава тя предизвика невиждан интерес. Сега, 7 години по-късно, дойде време да я преработя, подобря и да я представя в нов облик.
Промених и прецизирах млечните продукти в рецептата, така, че да бъдат в своята възможно най-щадяща версия – козе млечни продукти (А2 бета-казеин профил) и топено масло гхи. Тук, в публикацията ще намерите точните продукти, идеи за замяна, също и предложения за безлактозен вариант.
Вярвам, че ще Ви харесат!
Вижте колко е лесно: всички продуктите се разбиват в блендер, изливат се в намаслени гнезда за мъфини и се пекат в загрята фурна за 15 минути. Толкова e лесно, колкото и изглежда.
В натоварените дни – блендирайте сместа и разлейте в подготвените форми за мъфини, следвайки стъпките в картата с рецепти. Покрийте с фолио и съхранете в хладилник, докато настъпи момент за печене.
Бразилски хлебчета – продукти за замяна
Това са продуктите в основната моя рецепта за Бразилски хлебчета, които могат да бъдат заменени с други:
Сушено козе сирене: Това сирене е с наситен аромат, твърда структура и вълшебен вкус – избирам го, защото наистина го обожавам. Произведено в България, с неподражаеми вкусови качества. Може да бъде заменено с класически пармезан или пекорино – сирена с ниско водно съдържание и дълго зрели.
За безлактозен вариант заменете с веган пармезан.
Прясно козе мляко: Избирам козе мляко заради щадящото действие на А2 бета-казеин профила. Но в рецептата козето мляко може да бе заменено с всяко друго прясно мляко без това да повлияе на крайния резултат на печивото.
За безлактозен вариан заменете с ядково мляко по избор.
Нишесте от тапиока: Това фино нишесте от тапиока е задължителната и отличителна съставка и в оригиналните Пао де Кежу. Не заменяйте.
Масло гхи: За още по-богата структура избирам да изпълня рецептата с топено масло гхи. Може да се замени със същото количество краве масло.
Яйце: Може да замените 1 брой кокоше яйце с 3 броя пъдпъдъчи яйца.
Продукти за Бразилски хебчета
✔ яйца
✔ сушено козе сирене
✔ прясно козе мляко
✔ нишесте от тапиока
✔ масло гхи
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта за Бразилски хлебчета и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Бразилски хлебчета
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Форма за печене мини мъфини 24 гнезда
- Кухненски робот (блендер)
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 бр. яйце
- 130 мл козе мляко прясно
- 130 г нишесте от тапиока
- 50 г сушено козе сирене настъргано
- 50 г масло гхи меко
- 1/2 ч. л. сол келтска
за намасляване на формите:
- 10 г масло гхи
Инструкции
- Подгответе продуктите на стайна температура. Загрейте фурната на 200℃ с обдухване.
- Настържете сиренето. Блендирайте него и всички други продукти до гладка еднородна смес.1 бр. яйце, 130 мл козе мляко, 130 г нишесте от тапиока, 50 г сушено козе сирене, 50 г масло гхи, 1/2 ч. л. сол
- Намаслете форми за мини мъфини с мазнината. Разпределете сместа в 24 гнезда, като изпълните само 3/4 от обема на гнездото.10 г масло гхи
- Печете 15 минути в загрятата фурна. Оставете тавата вътре във фурната на леко отворена вратичка а за още 2-3 минути.
Бележки
Калории 56/ Въглехидрати 5 г/ Мазнини 3 г/ Протеин 1 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Поредната изключително лесна, много вкусна и здравословна рецепта! Благодаря!!!
Изключителен фен съм Ви! Следя Ви от самото начало, поздрави и много успехи! Заслужавате го!❤️
Много вкусни хлебчета, но не останаха бухнали, каква може да е причината?
Здравейте! Ето няколко вероятности:
Недостатъчна температура на фурната ;
Бързо изваждане от фурната, т.е. шокова промяна на температурата ;
Използвани заместители на продукти, които не са подходящи (например саламурено сирене, а не таква с ниско водно съдържание, както е посочено в рецептата).
Надявам се тези насоки да Ви ориентират.
Поздрави!
При втори опит, всичко е по рецепта 🙂 благодаря!
Страхооооотни! Супер лесна, бърза и вкусна рецепта!