Хрупкави отвън и кашкавалени отвътре
През 2017 година публикувах първата такава рецепта в изменена версия още във фейсбук страницата ми. Тогава тя предизвика невиждан интерес. Сега, 7 години по-късно, дойде време да я преработя, подобря и да я представя в нов облик.
Промених и прецизирах млечните продукти в рецептата, така, че да бъдат в своята възможно най-щадяща версия – козе млечни продукти (А2 бета-казеин профил) и топено масло гхи. Тук, в публикацията ще намерите точните продукти, идеи за замяна, също и предложения за безлактозен вариант.
Вярвам, че ще Ви харесат!
Вижте колко е лесно: всички продуктите се разбиват в блендер, изливат се в намаслени гнезда за мъфини и се пекат в загрята фурна за 15 минути. Толкова e лесно, колкото и изглежда.
В натоварените дни – блендирайте сместа и разлейте в подготвените форми за мъфини, следвайки стъпките в картата с рецепти. Покрийте с фолио и съхранете в хладилник, докато настъпи момент за печене.

Бразилски хлебчета – продукти за замяна
Това са продуктите в основната моя рецепта за Бразилски хлебчета, които могат да бъдат заменени с други:
Сушено козе сирене: Това сирене е с наситен аромат, твърда структура и вълшебен вкус – избирам го, защото наистина го обожавам. Произведено в България, с неподражаеми вкусови качества. Може да бъде заменено с класически пармезан или пекорино – сирена с ниско водно съдържание и дълго зрели.
За безлактозен вариант заменете с веган пармезан.
Прясно козе мляко: Избирам козе мляко заради щадящото действие на А2 бета-казеин профила. Но в рецептата козето мляко може да бе заменено с всяко друго прясно мляко без това да повлияе на крайния резултат на печивото.
За безлактозен вариан заменете с ядково мляко по избор.
Нишесте от тапиока: Това фино нишесте от тапиока е задължителната и отличителна съставка и в оригиналните Пао де Кежу. Не заменяйте.
Масло гхи: За още по-богата структура избирам да изпълня рецептата с топено масло гхи. Може да се замени със същото количество краве масло.
Яйце: Може да замените 1 брой кокоше яйце с 3 броя пъдпъдъчи яйца.
Продукти за Бразилски хебчета
✔ яйца
✔ сушено козе сирене
✔ прясно козе мляко
✔ нишесте от тапиока
✔ масло гхи
Вземете продуктите с -5% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar5

Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта за Бразилски хлебчета и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Бразилски хлебчета
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Форма за печене мини мъфини 24 гнезда
- Блендер или кухненски робот
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 бр. яйце
- 130 мл козе мляко прясно
- 130 г НИШЕСТЕ ОТ ТАПИОКА
- 50 г сушено козе сирене настъргано (или пармезан)
- 50 г МАСЛО ГХИ меко
- 1/2 ч. л. МОРСКА СОЛ
за намасляване на формите:
- 10 г МАСЛО ГХИ
Инструкции
- Подгответе продуктите на стайна температура. Загрейте фурната на 200℃ с обдухване.
- Настържете сиренето. Блендирайте него и всички други продукти до гладка еднородна смес.1 бр. яйце, 130 мл козе мляко, 130 г НИШЕСТЕ ОТ ТАПИОКА, 50 г сушено козе сирене, 50 г МАСЛО ГХИ, 1/2 ч. л. МОРСКА СОЛ
- Намаслете форми за мини мъфини с мазнината. Разпределете сместа в 24 гнезда, като изпълните само 3/4 от обема на гнездото.10 г МАСЛО ГХИ
- Печете 15 минути в загрятата фурна. Оставете тавата вътре във фурната на леко отворена вратичка а за още 2-3 минути.
Бележки
Калории 56/ Въглехидрати 5 г/ Мазнини 3 г/ Протеин 1 г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
10 Сухи смеси за домашно готвене
10 Сухи смеси за домашно готвене (онлайн рецепти)
Нисковъглехидратно по време на пости (онлайн рецепти)
Нисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактоза 








Поредната изключително лесна, много вкусна и здравословна рецепта! Благодаря!!!
Изключителен фен съм Ви! Следя Ви от самото начало, поздрави и много успехи! Заслужавате го!❤️
Много вкусни хлебчета, но не останаха бухнали, каква може да е причината?
Здравейте! Ето няколко вероятности:
Недостатъчна температура на фурната ;
Бързо изваждане от фурната, т.е. шокова промяна на температурата ;
Използвани заместители на продукти, които не са подходящи (например саламурено сирене, а не таква с ниско водно съдържание, както е посочено в рецептата).
Надявам се тези насоки да Ви ориентират.
Поздрави!
При втори опит, всичко е по рецепта 🙂 благодаря!
Страхооооотни! Супер лесна, бърза и вкусна рецепта!
Преди време ми попадна една шега в социалните мрежи, че нито едно „Обичам те!“ не може да се сравни с „Отслабнала си!“ 😊
Та каквото и да кажа за тези чудни бразилски хлебчета, то със сигурност ще бледнее пред възгласа на тийнейджърката вкъщи: Тия хлебчета са по-хубави от онези в Happy! Ще ме научиш ли как се правят?
А те наистина са разкош! Нямах форми за мини мъфини и пекох в кошнички за обикновени. Направих двойна доза. Излязоха 15 броя. И… Свършиха за час.
Най- хубавото е, че рецептата е лесна и бърза за изпълнение, без излишни усложнения – всичко в блендера и после печем.
И печелим овации вкъщи 😉
От сърце едно голяяяямо, разтеглииииво и ухаещо на масло БЛАГОДАРЯ!
И аз Благодаря за това, Милена! Гответе и хапвайте със здраве 🙂
Здравейте!
Правя тези бразилски хлебчета за 4 път и резултата е един същ. Навдигат се и след малко се сплескват и стават като сурови.
Единственото, което правя, че заедно с пармезана ги скачам в блендера.
Помогнете, моля.
Благодаря Ви!
Поздрав
Здравейте! Това, което мога да предположа като грешка е печенето им в големи или много пълни гнезда за мъфини. Най-удачно е да се използват гнезда за мини мъфини (също не пълни до горе), за да могат да се изпекат перфектно.