СЪРЦЕВИНА
от кокос покрита с тъмен шоколад
Кокосови бонбони – рецепта

Ако търсите нещо сладко и изкусително, но не желаете в него да има глутен, млечни, яйца или ядки…Ако не искате дълъг списък с продукт за пазаруване и дълго време прекарано в кухнята…
Решението е в тази рецепта за Кокосови бонбони.
И списъкът за пазаруване е кратък – Само две съставки, а третата е по желание!

Съставки за кокосови бонбони

Кокосов крем
Кокосовият крем е дехидратирана на ниска температура и смляна на паста кокосова сърцевина. Тя съдържа всички елементи на сърцевината от кокосов орех – протеин, масло и фибри. На много места може да го срещнете като „кокосов тахан“ или „кокосово пюре“. Обикновено се предлага с буркан или в картонена правоъгълна опаковка, а отвътре в плик. Може да се закупи от „здравословни“ и „био“ магазини. Марките на пазара са най-различни. Цената му варира от 4,50 до 6,50 за 200 грама.
Кокосовият крем притежава естествената сладост на кокоса.
Има същите свойства като кокосовото масло – над 25 градуса се отпуска, под тази температура преминава в твърдо състояние.

Какаова паста
Това е най-чистата форма на шоколад. В нея няма примеси, подсладители и пълнители. Притежава наситен, натурален шоколадов вкус.
Вече какаова паста е достъпна и се открива на повече места. Потърсете насипна какаова паста от био и здравословни магазини – това е бюджения вариант. Обикновено се предлага на груби неоформени парчета.
Също може да се намери и под формата на дебел блок шоколад.
В рецептата за кокосови бонбони може да замените какаова паста с шоколад с висок процент какао като следвате същите инструкции в картата с указания.

Кокосови бонбони – съхранение

Ако пренасяте Кокосови бонбони навън, съблюдавайте температурата им да е ниска. От хладилник – в хладилник е най-добре, максимум час на стайна температура. Добра идея е да ги сложите в индивидуални хартиени капсули, за да нямат допир един с друг и да не се наранят при пренасяне.

Още рецепти:

5 от 1 глас

Кокосови бонбони

Рецепта за Кокосови бонбони само с две основни съставки. Нисковъглехидратни, без глутен, без лактоза, без ядки и без рафинирана захар.
Порции 20 бонбона
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 10 минути
охлаждане 30 минути
Общо Време 50 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 200 г кокосов крем виж описанието
  • 120 г какаова паста (или шоколад с висок процент какао)
  • 20 г суров пчелен мед по желание

Инструкции
 

  • Затоплете кокосовия крем леко на водна баня. Обикновено кокосовият крем се разслоява. Объркайте го добре за да се смeси отдленото кокосово масло в него. Добавете меда и объркайте.
  • Приберете овкусения и хомогенизиран крем в хладилник, като там той ще започне да стяга. Разбърквайте периодично масата, за да се охлажда еднородно. Ще се получи гъста паста, удобна за манимулиране. Вече много лесно ще може да моделирате „тестото“ кокосов крем като го охлаждате и съответно затопляте.
  • Направете топчета от кокосова сърцевина, загребвайки с лъжица и използвайки топлината на ръцете си. Използвайте по 10 г крем за сърцевина. След това охладете много добре кокосовите топчета. Бързо ще стегнат и ще се втвърдят.
  • Разтопете на водна баня какаовата паста (или шоколад). След това охладете много добре, не трябва да има никаква топлина, но все пак шоколадът да е течен.
  • Покрийте кокосовите сърцевини със шоколадовата маса. Поставяйте ги върху незалепваща хартия делече един от друг, без да се докосват. Охладете докато шоколада се втвърди.
Автор: No sugar
Цена: 9-10 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: бонбони, кокос, кокосов крем, трюфели, шоколад

Бележки

От посочените продукти се получават 20 броя Кокосови бонбони.
Хранителна стойност (за 1 бр. бонбон) :
Калории 106/ Фибри 1г/ Въглехидрати 2г/ Мазнини 10г/ Протеин 2г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Кокосови бонбони

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата
Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!