Този шоколадов чийзкейк без печене е не само вкусен, но и лесен за приготвяне!
Просто идеалният шоколадов чийзкейк!
Представете си богат шоколадов нежен пълнеж върху сладка безглутенова и хрупаща основа!
Този шоколадов чийзкейк без печене ще бъде връхната точка на всяка вечеря, рожден ден, вечер на свещи или празник.
Как да направим основа за чийзкейк без бисквитки?
Да пропуснем глутеновата класическа основа от бисквитки!
Съвсем лесно е за замяна- смелете на трохи в кухненски робот ядки (в случая бадеми). Прибавете вкус, масло и шоколад. Обединете всичко и разпределете готовата смес за основата на дъното на форма с падащо дъно върху хартия за печене с лек натиск. Изчакайте да се охлади, докато приготвяте пълнежа.
Какаова маса за шоколадов чийзкейк без печене
Гъста каша от какаово масло и твърди частици, представляваща смлени и пресовани ферментирали какаови зърна с отстранената обвивка. След изстиването на кашата тя стяга и се превръща в какаова маса, много приличаща на шоколад. Това е изходния продукт за направата на какаово масло и какао. Най-чистата форма на шоколад – без примеси, без добавки и овкусители.
В рецептата може да се замени с шоколад с висок процент какао.
Подсладител Еритритол
Един от емблематичните подсладители в кето средите – еритритол. Накратко – еритритол е подсладител – захарен алкохол, който не повишава кръвната захар. Той притежава незначителните 0.24 калории и 0 нетни въглехидрати на грам, изглежда като захар и има вкус на захар. Как да си направите пудра Еритритол вкъщи?
Продукти за шоколадов чийзкейк без печене
извара
масло
✔ какаова маса
✔ еритритол
✔ печени солени бадеми
Вземете продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Насладете се на тази рецепта за Шоколадов чийзкейк без печене и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Шоколадов чийзкейк без печене
Оборудване
- Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
- Хартия за печене
- Форма за торта с падащо дъно ( Ø18 см) удвоете продуктите за форма за торта Ø 22 см
- Стандартно за всяка кухня
Инструкции
За основата
- Смелете бадемите и еритритола на трохи в кухненски робот. Разтопете какаовата маса и маслото на водна баня.Обединете трохите от бадеми, еритритола и какаовата маса.Готовата смес разпределете на дъното на формата (с падащо дъно, покрита с хартия за печене) с лек натиск. Охладете докато приготвяте пълнежа.65 г печени солени бадеми, 15 г масло, 10 г еритритол, 15 г какаова маса
За пълнежа :
- В кухненски робот разбийте изварата, еритритола, разтопените на водна баня масло и какаова маса. Блендирайте до пухкава гладка смес. Изсипете крема върху основата и подравнете. Охладете за около 5-6 часа преди сервиране.400 г извара, 50 г масло, 65 г какаова маса, 25 г еритритол
- Разрежете на парчета и сервирайте по желание с настъргана какаова маса или дребни горски плодове.
Бележки
Калории 210/ Фибри 3г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 16г/ Протеин 12г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Здравейте, Може ли да се замести с нещо друго какаовата маса?
Здравейте! Да, може – с натурален шоколад. В този случай пропуснете подсладителя в пълнежа, защото вероятно няма да има нужда.