Този шоколадов чийзкейк без печене е не само вкусен, но и лесен за приготвяне! 
Просто идеалният шоколадов чийзкейк без печене!

Представете си богат шоколадов нежен пълнеж върху сладка безглутенова и хрупаща основа – можете ли да си го представите? 
Този шоколадов чийзкейк без печене ще бъде връхната точка на всяка вечеря, рожден ден, вечер на срещи или празник.

Към рецептата

Как да направим основа за чийзкейк без бисквитки?

Да прапуснем глутеновата класическа основа от бисквити.
Съвсем лесно е за замяна- смелете на трохи в кухненски робот ядки, в случая бадеми. Прибавете вкус, масло и шоколад. Обединете всичко с блендиране. Готовата смес за основата разпределете на дъното на форма с падащо дъно върху хартия за печене с лек натиск с ръце. Изчакайте да се охлади, докато приготвяте пълнежа.

Шоколадов чийзкейк без печене
Шоколадов чийзкейк без печене

Какаова паста (маса) за шоколадов чийзкейк без печене

Гъста каша от какаово масло и твърди частици, представляваща смлени и пресовани ферментирали какаови зърна с отсранената обвивка. След изстиването на кашата тя стяга и се превръща в какаова маса, много приличаща на шоколад. Това е изходния продукт за направата на какаово масло и какао. Най-чистата форма на шоколад – без примеси, без добавки и овкусители.
В рецептата може да се замени с шоколад с висок процент какао.

Подсладител Еритритол

Един от емблематичните подсладители в кето средите – еритритол. Накратко – еритритол е подсладител – захарен алкохол, който не повишава кръвната захар, не предизвиква секретиране на инсулин, той притежава незначителните 0.24 калории и 0 нетни въглехидрати на грам, изглежда като захар и има вкус на захар. Как да си направите пудра Еритритол вкъщи?
Писала съм и друг път, че не съм привърженик на тези подсладители, които имитират почти досущ сладостта на захарта, но без последствията, които тя носи. Последиците от „лъжата“ която се опитваме да пробутаме на тялото може да не са чак толкова безобидни. Сладък вкус, който не провокира покачване на кръвна захар?! Искаш да измамиш тялото, но дали е ОК да го правиш системно? Личното ми мнение, е че използвайки такива подсладители никога, ама никога няма да се „откачим“ от зависимостта за сладко. Това е факт. Сладкото иска още сладко.
Цитат от книгата на д-р Фънг „Код затлъстяване“:

„Възможно е мозъкът да възприема едно непълноценно чувство на възнаграждение, като отчита сладост, но без калории, което да изисква свръхкомпенсация и повишен апетит и ненаситен глад…..С други думи, може да развиете навик да ядете сладки храни, докато преядете с тях.“
д-р Джейсън Фънг

Шоколадов чийзкейк без печене

Рецепта за шоколадов чийзкейк без печене с ниски въглехидрати и безглутенова основа.
Порции 8 парчета
Време за готвене 20 мин
подготовка 12 часа
Общо Време 12 часа 20 мин

Оборудване

  • Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Форма за торта с падащо дъно (19-20см)
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

за основата

  • 130 г сурови бадеми
  • 30 г масло
  • 30 г какаова паста
  • 1 щипка сол
  • 20 г еритритол

за пълнежа

  • 800 г пълномаслена извара
  • 100 г масло
  • 130 г какаова паста
  • 50 г еритритол

декорация

  • 100 г замразени горски плодове

Инструкции
 

За основата

  • Бадемите накиснете в леко топла вода и малко сол за 10 до 12 часа. Изцедете, подсушете, или пропуснете тази стъпка и работете без накисване. Смелете на трохи в кухненски робот. Прибавете солта, еритритола, разтопените на водна баня масло и какаова паста. Обединете всичко с блендиране. Готовата смес за основата разпределете на дъното на форма с падащо дъно върху хартия за печене с лек натиск с ръце. Нека се охлади в хладилник докато приготвяте пълнежа.

За пълнежа

  • В кухненски робот разбийте изварата, щипка сол и еритритола. Разтопете на водна баня маслото и какаовата паста. Прибавете ги към крема и блендирайте до пухкава гладка смес. Еритритола изисква малко по-дълго блендиране, за да не останат кристали.Изсипете крема върху основата. Подравнете. Охладете за поне 8-10 часа преди сервиране.

Декорирайте

  • Гарнирайте с дребни горски плодове по избор.
Автор: No sugar
Цена: 18 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без брашно, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: десерт без печене, нисковъглехидратен чийзкейк, торта, чийзкейк, чийзкейк без печене, шоколад

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче (от общо 8):
Калории 453/ Фибри 6г/ Въглехидрати 9г/ Мазнини 37г/ Протеин 20г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Чийзкейк без печене
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!