Просто идеалният шоколадов чийзкейк!
Този шоколадов чийзкейк без печене е не само вкусен, но и лесен за приготвяне! Представете си богат шоколадов нежен пълнеж върху сладка безглутенова и хрупаща основа!
Той е без печене и ще бъде връхната точка на всяка вечеря, рожден ден, вечер на свещи или празник!

Как да направим основа за чийзкейк без бисквитки?
Да пропуснем глутеновата класическа основа от бисквитки!
Съвсем лесно е за замяна- смелете на трохи в кухненски робот ядки (в случая бадеми). Прибавете вкус, масло и шоколад. Обединете всичко и разпределете готовата смес за основата на дъното на форма за торта с лек натиск. Изчакайте да се охлади, докато приготвяте пълнежа.
Списък за пазаруване за Шоколадов чийзкейк без печене
извара 400 г
масло 65 г
какаова маса 80 г
еритритол 35 г
печени солени бадеми 65 г
Вземете продуктите за рецептата с -5% отстъпка от magazinnatural.bg с промо код nosugar5

Продукти за замяна
Рецептата съдържа някои съставки, които могат да бъдат заменени с други:
Какаова маса е смес от какаово масло и твърди частици, представляваща смлени и пресовани ферментирали какаови зърна с отстранената обвивка. След изстиването на кашата тя стяга и се превръща в какаова маса, много приличаща на шоколад. Това е изходния продукт за направата на шоколад. Най-чистата форма на шоколад – без примеси, без добавки и овкусители.
В рецептата може да се замени с натурален шоколад с висок процент какао.

ПОДСЛАДИТЕЛ Еритритол
Един от емблематичните подсладители в кето средите – еритритол. Накратко – еритритол е подсладител – захарен алкохол, който не повишава кръвната захар. Той притежава незначителните 0.24 калории и 0 нетни въглехидрати на грам, изглежда като захар и има вкус на захар. Как да си направите пудра Еритритол вкъщи?
В рецептата може да се замени с всеки друг кристален подсладител.

ИЗВАРА
Използвайте извара с масленост, според Вашите предпочитания, за да намалите или увеличите мазнините в рецептата. Но не пропускайте маслото, то е важно за да стегне чийзкейка. Рецептата е изпълнена с извара с масланост 2%.
Оборудване
Тъй като това е десерт без печене, ще ви трябват само няколко неща:
Електронна кухненска везна
Блендер / кухненски робот
Форма за торта с падащо дъно 18 см
Насладете се на рецептата за Шоколадов чийзкейк без печене и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря
Шоколадов чийзкейк без печене
Оборудване
- Блендер или кухненски робот
- Форма за торта Ø 18 см удвоете продуктите за форма за торта Ø 22 см
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
Основа:
- 65 г печени солени бадеми
- 15 г масло
- 15 г какаова паста
- 10 г еритритол
Пълнеж:
- 400 г извара с масленост по избор
- 50 г масло
- 65 г какаова паста
- 25 г еритритол
Инструкции
За основата
- Смелете бадемите и еритритола на трохи в кухненски робот. Разтопете какаовата маса заедно с маслото на водна баня.Обединете трохите от бадеми, еритритола и какаовата маса.Готовата смес разпределете на дъното на форма за торта Ø 18 см с лек натиск. Охладете докато приготвяте пълнежа.65 г печени солени бадеми, 15 г масло, 10 г еритритол, 15 г какаова паста
За пълнежа :
- В кухненски робот разбийте изварата, еритритола, разтопените на водна баня масло и какаова маса. Блендирайте до пухкава гладка смес. Изсипете крема върху основата и подравнете. Охладете за около 5-6 часа преди сервиране.400 г извара, 50 г масло, 65 г какаова паста, 25 г еритритол
- Разрежете на парчета и сервирайте по желание с настъргана какаова маса или дребни горски плодове.
Бележки
Калории 210/ Фибри 3г/ Въглехидрати 4г/ Мазнини 16г/ Протеин 12г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Здравейте, Може ли да се замести с нещо друго какаовата маса?
Здравейте! Да, може – с натурален шоколад. В този случай пропуснете подсладителя в пълнежа, защото вероятно няма да има нужда.