БЕЗ
глутен

Нисковъглехидратен чеснов хляб

Този хляб е без глутен и без млечни продукти, но с много вкус.
Използваната комбинация е от сухи смлени семена и добавки и добавен вкус на сушени и пресни подправки. Без месене и втасване.
Типично за нисковъглехидратен хляб.
Приготвя се лесно – просто смилате заедно претеглените продукти – и сухата смес е готова! След това смесвате с мократа смес и печете. Това е! Наистина просто и лесно.

Към рецептата
Нисковъглехидратен чеснов хляб
Нисковъглехидратен чеснов хляб

Печен чесън за нисковъглехидратен чеснов хляб

Изпечете цяла глава чесън заедно с обвивките докато приготвяте друго ястие.
С този чесън може да овкусявате най-различни ястия. Тук ще го използваме в хляб.
Как се прави?
В хартия за печене завийте глава (или повече) чесън, полейте с малко зехтин и посипете със сол.
Изпечете във фурна за 20 минути, докато печете друго ястие.
Използвайте чесъна, като отстраните люспите и оползотворите само сърцевините – блендирайте с другите съставки за хляба.
Използвайте печен чесън в Карфиолен мус за неповторим вкус.

Печен чесън за нисковъглехидратен чеснов хляб

Сушен лук

Не пропускайте сушения лук в рецептата.
Освен невероятния аромат, който ще донесе сушения лук той е и важна съставка. Неговото количество ще помогне за дехидратиране на хляба и ще добринесе за добро изпичане и “хлебен” резултат.
Създайте различен вкус на вашия Нисковъглехидратен хляб с лъжица Домашна Вегета.

Хранителна мая

 Вземете Биониа Хранителна мая Engevita® с високо ниво на био усвояемост
с -10% отстъпка с промо код nosugar10

Продукти

Ако се храните отдавна нисковъхлехидратно като мен, вероятно имате целия набор набор от продукти вкъщи. Те са стандартни продукти за нисковъглехидратно готвене – псилиум хуск, ленено семе, бадемово брашно, хранителна мая
На пръв поглед продуктите може да ви се сторят много, но смесени заедно в домашната лаборатория произвеждат забележителен резултат. Не се колебайте да пробвате!
Ако тепърва навлизате в нисковъглехидратната кухня е възможно част от продуктите да са ви непознати и да ви липсват. Навлизайки обаче в дебрите на нисковъглехидратното готвене ще разполагате с все по-богат набор от продукти.

Ако искате да съхраните за по-дълго вече приготвения хляб:
1. Изчакайте пълното му охлаждане;
2. Нарежете на филии;
3. Опаковайте в пергаментова хартия и отново в стреч фолио;
4. Замразете за до 3 месеца;
5. Когато искате да използвате извадете брой филийки, колкото ще ползвате. Размразете за 1 час на стайна температура.

Още подобни рецепти:

Нисковъглехидратен чеснов хляб

Нисковъглехидратен хляб без глутен и без млечни продукти, но с много вкус. Без месене и втасване.
Порции 400 г
Време за подготовка 20 мин
Време за готвене 45 мин
Общо Време 1 ч 5 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер/ Чопър/ Кухненски робот
  • Фурна
  • Форма за печене на хляб 10/15см
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

Мокри съставки:

  • 5 бр. яйца
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 80 г патешка мас
  • 2 глави печен чесън само сърцевината

Сухи съставки:

  • 100 г пълномаслено бадемово брашно
  • 50 г златно ленено семе
  • 40 г сусамови семена
  • 20 г сушен лук
  • 1/2 ч. л. сол
  • 10 г хранителна мая
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 10 г псилиум хуск

семена за поръсване по желание

    Инструкции
     

    Сухи съставки:

    • В блендер за сухо смилане или мелничка смелете лененото семе, сушения лук, сусамовите семена и хранителната мая. Към получения прах добавете бадемовото брашно, отмереното количество псилиум хуск, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре и елиминирайте бучици.
      100 г пълномаслено бадемово брашно, 50 г златно ленено семе, 40 г сусамови семена, 20 г сушен лук, 1/2 ч. л. сол, 10 г хранителна мая, 10 г псилиум хуск, 1 ч. л. бакпулвер
      Нисковъглехидратен хляб

    Мокри съставки:

    • Почистете сърцевините от печения чесън, отделете люспите. Блендирайте чесъна заедно с яйцата, патешка мас и оцета.
      5 бр. яйца, 80 г патешка мас, 2 глави печен чесън, 1 с. л. ябълков оцет
      Нисковъглехидратен чеснов хляб

    Смесване:

    • Смесете заедно мокрите и сухите съставки. Ще се получи подобна на кексова смес. Излейте  и подравнете във форма за хляб, застлана с хартия за печене.

    Печене:

    • Печете в загрята фурна на 180 градуса с обдухване за 45 минути. Отстранете хартията за печене и оставете да изстине поне за час. Разрежете на правилни парчета.
    Автор: No sugar
    Тип ястие: закуска, снак
    Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, нисковъглехидратен, палео
    Ключова дума: нисковъглехидратен хляб, хляб

    Бележки

    От посочените продукти се получава 500г изпечен хляб.
    Хранителна стойност (за 100 г) 
    Калории 465 /Фибри 6г/Въглехидрати 15г/Мазнини 39г/Протеин 15г
    Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратен чеснов хляб
    Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

    🤞 Не пропускайте нови рецепти!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Оцени рецептата




    Затваряне
    Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
    Затваряне
    error: Внимание: Защитено съдържание!