7 + разнообразни рецепти за вкусни палачинки
1.) Кокосова палачинка
Кокосова палачинка с 3 съставки, без глутен, без млечни продукти, без рафинирана захар, нисковъглехидратна.
Комбинирайте с :
шоколадов сос
чиа мармалад
печен маслен мармалад
2.) Тиквени палачинки
Лесна рецепта с тайна съставка за безглутенови тиквени палачинки. Без ядки, без глутен, нисковъглехидратни, естествено сладки и еластични.
3.) Цветни палачинки
Атрактивни и различни. Еластични и модерни. 3 + рецепти за цветни и вкусни палачинки – със спанак, с маслини и цвекло.
Нисковъглехидратни, защото не добавяме и грам брашно.
Рецепта за палачинки без глутен и без лактоза, подходящи за палео хранене.
4.) Ленени палачинки
Използвайте този метод, за да приготвите вкусни “сандвичи” на тиган за закуска с ниско съдържание на въглехидрати.
5.) Канелени палачинки
Продукти за 3 бр. палачинки:
3 бр. яйца
40 г пълномаслена извара
25 г краве масло + още за печене и намазване
1 щипка сол
ванилия
канела
еритритол по желание
Яйцата, маслото, изварата, ванилията и солта блендирайте до гладка смес. Изпечете палачинките на средна степен на тиган, намазан с масло. Докато са топли, завийте на руло, намажете с масло и посипете обилно с канела и по желание с еритритол.

6.) Таханови палачинки
Продукти за 3 бр. малки палачинки:
1 яйце
40 г сусамов тахан
ванилия
3-4 капки течен екстракт стевия (по желание)
за сервиране – масло, канела, горски плодове
Пасирайте продуктите до гладка ароматна смес. Загребвайте с лъжица, за да се получат малки пухкави палачинки. Печете в намаслен тиган на средна температура около минута и половина от всяка страна. Към готовите палачинки добавяйте масло и канела или горски плодове.

7. Орехови палачинки
1 яйце
2 с. л. смлени орехи
5 с. л. кокосово мляко
3-4 капки течен екстракт от стевия
ванилия
Комбинирайте продуктите в купа и разбийте на ръка, докато се обединят.
Изпечете палачинки на тиган, леко намазнен с масло.
Намажете с Домашно фъстъчено масло, поръсете с канела и напълнете с боровинки.

Ще харесате още: