БЕЗ

печене

Нисковъглехидратни барчета – шоколад и портокал

Закуска или десерт? 
Тази рецепта е и двете. Сладко и енергийно лакомство в движение, с 20 грама протеин и под 1 грам захари за 100г.
Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Това е универсална рецепта – ако не сте фен на сусамовия тахан, не се колебайте да използвате всяко ядково масло, което предпочитате.

Към рецептата

Продукти за замяна в рецепта за Нисковъглехидратни барчета

В рецептата за Нисковъглехидратни барчета може да замените почти всички продукти и да получите отличен резултат. Вижте как:

Сусамов тахан
Рецептата използва сусамов тахан от белени семена. Сусамовия тахан е бюджетна версия. Той също така е с по-неутрален вкус от пълнозърнестия. Сусамовия тахан дава предимство, ако имате непоносимост към ядки.
В рецептата може да смените тахана с масло от кашу или масло от макадамия – те ще дадат бледия цвят на първия слой.
Въпреки това, за по-наситен кафяв цвят може да замените с всеки друг тахан от ядки – фъстъчен, лешников, бадемов.
Сушени портокалови корички
Използвайте смело от аромата ми, който ще се съчетае чудесно с шоколада. Шоколад и портокал е разкошна комбинация.
Био сушени портокалови корички ще намерите в био магазините и щандове със здравословни продукти.
Какаова паста
Успешно може да е смените в рецептата с шоколад с високо съдържание на какао. В този случай не добавяйте подсладител във втория слой.
Кокосово мляко на прах
Ако не разполагате с кокосово мляко на прах, може да го пропуснете, като увеличите със същото количество колаген. Въпреки това приветствам неговото използване за разкошен мек вкус.

Колаген на прах : Заменете част от кокосовото мляко на прах с колаген на прах без вкус и аромат. Това ще помогне на основните вкусове – портокал и шоколад, да изпъкнат. Все пак ако не разполагате с неутрален колаген, то например шоколадов ще се впише отлично в рецептата.
Чувствайте се свободни да използвате любимия си колаген на прах.
Ако не разполагате и с колаген – заместете с протеин на прах.
Еритритол
За много ниски въглехидрати използвайте Еритритол. Препоръчвам използването на пудра за да се елиминира хрускащия ефект на еритритола. Как да си направите пудра в домашни условия – Пудра Еритритол.
Ако не целите ниски въглехидрати, всеки подсладител ще работи – пчелен мед, кокосова захар или меласа.

Още нисковъглехидратни рецепти:

Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 3 гласове

Нисковъглехидратни барчета

Сладки и енергийни барчета с под 1 грам захари за 100г. Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Порции 400 г
Време за готвене 15 мин
охлаждане 1 ч 30 мин
Общо Време 1 ч 45 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Домакинско фолио
  • Стандартно за всяка кухня
  • Съд с размери 15Х15 см

Продукти 

За първи слой:

  • 200 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаово масло
  • 40 г кокосово мляко на прах
  • 40 г пудра еритритол
  • 5 г сушени портокалови корички
  • 10 бр. какаови зърна

За втори слой:

  • 40 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаова паста (маса)
  • 20 г пудра еритритол

Инструкции
 

За първи слой:

  • Стоплете на водна баля какаовото масло заедно със сусамовия тахан. Маслото ще се разтопи и ще се обединят в обща маса.
  • Претеглете точно сухите продукти за първия слой. Обелете и счукайте на парченца какаовите зърна. Смесете всички продукти с таханово-маслената маса. Елиминирайте бучици.
  • Застелете малък съд с високи стени 15Х15 см с домакинско фолио. Излейте в него първия подготвен слой. Уплътнете към стените. Охладете за 1 час.

За втори слой:

  • Разтопете претеглената какаова маса и тахан за втория слой на водна баня. Подсладете с пудра еритритол. Елиминирайте бучици.
  • Покрийте охладения първи слой с шоколадовата смес. Охладете повторно за 30 минути.

Сервиране:

  • След пълно охлаждане разрежете лесно на правилни квадрати или правоъгълници. Посипете със сушени портокалови корички.

Съхранение:

  • Съхранявайте в хладилник в кутия с капак или замразете барчетата опаковани в домакинско фолио за продължително съхранение.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео (сива зона)
Ключова дума: портокал, сусамов тахан, шоколад

Бележки

От посочените продукти се получават 400г  Нисковъглехидратни барчета.
Хранителна стойност (за 100 г) 
Калории 615 /Фибри 6г/Въглехидрати 9г/Мазнини 55г/Протеин 16г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратни барчета
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

  1. Златина каза:

    5 ستاره ها
    Много сполучлива рецепта. Пропуснах какаовите зърна и портокаловите корички (нямах подръка), но пак беше много вкусно.

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Радвам се, че са се получили! Те стават всякак – с всякакви екстри или без 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!