БЕЗ

печене

Нисковъглехидратни барчета – рецептата

Нисковъглехидратни барчета -шоколад и портокал

Закуска или десерт? 
Тази рецепта е и двете. Сладко и енергийно лакомство в движение, с 20 грама протеин и под 1 грам захари за 100г.
Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Това е универсална рецепта – ако не сте фен на сусамовия тахан, не се колебайте да използвате всяко ядково масло, което предпочитате.

Продукти за замяна в рецепта за Нисковъглехидратни барчета

В рецептата за Нисковъглехидратни барчета може да замените почти всички продукти и да получите отличен резултат.
Вижте как:

Сусамов тахан
Рецептата използва сусамов тахан от белени семена. Сусамовия тахан е бюджетна версия. Той също така е с по-неутрален вкус от пълнозърнестия. Сусамовия тахан дава предимство, ако имате непоносимост към ядки.
В рецептата може да смените тахана с масло от кашу или масло от макадамия – те ще дадат бледия цвят на първия слой.
Въпреки това, за по-наситен кафяв цвят може да замените с всеки друг тахан от ядки – фъстъчен, лешников, бадемов.
Сушени портокалови корички
Използвайте смело от аромата ми, който ще се съчетае чудесно с шоколада. Шоколад и портокал е разкошна комбинация.
Био сушени портокалови корички ще намерите в био магазините и щандове със здравословни продукти.
Какаова паста
Успешно може да е смените в рецептата с шоколад с високо съдържание на какао. В този случай не добавяйте подсладител във втория слой.
Кокосово мляко на прах
Ако не разполагате с кокосово мляко на прах, може да го пропуснете, като увеличите със същото количество колаген. Въпреки това приветствам неговото използване за разкошен мек вкус.

Колаген на прах

Заменете част от кокосовото мляко на прах с колаген на прах без вкус и аромат. Това ще помогне на основните вкусове – портокал и шоколад, да изпъкнат. Все пак ако не разполагате с неутрален колаген, то например шоколадов ще се впише отлично в рецептата.
Чувствайте се свободни да използвате любимия си колаген на прах.
Ако не разполагате и с колаген – заместете с протеин на прах.
Еритритол
За много ниски въглехидрати използвайте Еритритол. Препоръчвам използването на пудра за да се елиминира хрускащия ефект на еритритола. Как да си направите пудра в домашни условия – Пудра Еритритол.
Ако не целите ниски въглехидрати, всеки подсладител ще работи – пчелен мед, кокосова захар или меласа..

Нисковъглехидратни барчета

Сладки и енергийни барчета с под 1 грам захари за 100г. Тази рецепта за нисковъглехидратни барчета със сусамов тахан е лесна, не изисква печене, с минимална поготовка, и е с ниско съдържание на въглехидрати. Те са с мека сърцевина и хрупащи парченца истински шоколад.
Порции 400 г
Време за готвене 15 мин
охлаждане 1 ч 30 мин
Общо Време 1 ч 45 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Домакинско фолио
  • Стандартно за всяка кухня
  • Съд с размери 15Х15 см

Продукти 

За първи слой:

  • 200 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаово масло
  • 40 г кокосово мляко на прах
  • 40 г пудра еритритол
  • 5 г сушени портокалови корички
  • 10 бр. какаови зърна

За втори слой:

  • 40 г сусамов тахан от белени семена
  • 40 г какаова паста (маса)
  • 20 г пудра еритритол

Инструкции

За първи слой:

  • Стоплете на водна баля какаовото масло заедно със сусамовия тахан. Маслото ще се разтопи и ще се обединят в обща маса.
  • Претеглете точно сухите продукти за първия слой. Обелете и счукайте на парченца какаовите зърна. Смесете всички продукти с таханово-маслената маса. Елиминирайте бучици.
  • Застелете малък съд с високи стени 15Х15 см с домакинско фолио. Излейте в него първия подготвен слой. Уплътнете към стените. Охладете за 1 час.

За втори слой:

  • Разтопете претеглената какаова маса и тахан за втория слой на водна баня. Подсладете с пудра еритритол. Елиминирайте бучици.
  • Покрийте охладения първи слой с шоколадовата смес. Охладете повторно за 30 минути.

Сервиране:

  • След пълно охлаждане разрежете лесно на правилни квадрати или правоъгълници. Посипете със сушени портокалови корички.

Съхранение:

  • Съхранявайте в хладилник в кутия с капак или замразете барчетата опаковани в домакинско фолио за продължително съхранение.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, веган, нисковъглехидратен, палео (сива зона)
Ключова дума: портокал, сусамов тахан, шоколад

Бележки

От посочените продукти се получават 400г  Нисковъглехидратни барчета.
Хранителна стойност (за 100 г) 
Калории 615 /Фибри 6г/Въглехидрати 9г/Мазнини 55г/Протеин 16г
Ползвайте свободно стойностите на рецептата в MyFitnessPal като изпишете в полето база данни No sugar – Нисковъглехидратни барчета
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на приготвяне на храната. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Оцени рецептата




Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!