ТИКВА
и шоколад

Веган, без животински продукти, вкусна и много шоколадова торта!

Тази протеинова брауни торта с тиква и шоколад ще задоволи желанието за сладко, без да има добавена захар. Шоколадова торта с висока протеинова стойност, която е веган, без глутен и нисковъглехидратна.

Към рецептата

Продукти за замяна в Протеинова брауни торта с тиква и шоколад

Протеин от тиквено семе: В рецептата е използван растителен протеин от тиква, за да завърши цялостната идея за рецепта с тиква и веген рецепта. Но е напълно допустимо протеина да се замени с всеки наличен – само следете за сладостта в крайния вариант. Ако протеина който се използва е подсладен – редуцирайте подсладителя.
Тиквено пюре: Може да се замени с пюре от сладък картоф или ябълково пюре, подготвено предварително по същия начин.
Тахан от тиквено семе: този тахан може да бъде заменен с всеки друг любим тахан – от ядки или от семена.
Подсладител: използван е еритритол за ниски въглехидрати, но може да замените с всеки друг подсладител или дори да се пропусне. Ако тиквата е достатъчно сладка, или ако използвате шоколад вместо какаова маса, подсладителя може напълно да бъде изключен от рецептата.
Какаова маса: заменете успешно с шоколад с висок процент какао.
Какао на прах: опитайте да замените с рожков, ще се получи интересен вкус.

*тортата може да се замрази на парчета за до 6 месеца
*тортата може да бъде изпечена във всяка форма за печене, без да е необходима кръгла форма за торта

Протеинова брауни торта с тиква и шоколад

Продукти:
тиквено пюре
протеин от тиквено семе
тахан от тиквено семе
еритритол
какаова маса
какао на прах

Вземете продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5

Ще харесате още:

Насладете се на тази рецепта за Протеинова брауни торта с тиква и шоколад и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 3 гласове

Протеинова брауни торта с тиква и шоколад

Протеинова брауни торта с тиква и шоколад – без глутен, без лактоза, без яйца, веган и нисковъглехидратна рецепта.
Порции 8
Време за подготовка 20 минути
Време за готвене 20 минути
охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 40 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Форма за торта с падащо дъно 16см (или друг съд за печене)
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

основа

  • 240 г пюре от тиква
  • 120 тахан от тиквено семе или друг по избор
  • 60 г протеин от тиквено семе или друг по избор
  • 30 г еритритол коригирайте сладостта според собствените предпочитания
  • 20 г какао
  • 1 щипка морска сол

втори слой

  • 200 г пюре от тиква
  • 80 г какаова маса
  • 30 г еритритол коригирайте сладостта според собствените предпочитания
  • 1 щипка морска сол

Инструкции
 

  • Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
    Пюре от тиква
  • Подгответе останалитете продукти и загрейте фурната на 180℃ с обдухване.
    Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
  • Смесете продуктите за основата и объркайте добре. Разпределете във форма за торта върху хартия за печене или форма по желание. Печете 20 минути в загрятата фурна.
    240 г пюре от тиква, 120 тахан от тиквено семе, 60 г протеин от тиквено семе, 20 г какао, 1 щипка морска сол, 30 г еритритол
    Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
  • Блендирайте разтопената на водна баня какаова маса с тиквеното пюре. Добавете сладост по желание. Нанесете втория слой върху основата и охладете.
    200 г пюре от тиква, 80 г какаова маса, 30 г еритритол, 1 щипка морска сол
  • Охладете, за да се смесят вкусовете и втория слой да придобие консистенция на мус. Тортата е приятна за сервиране на стайна температура.
    Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
Автор: No sugar
Цена: 9,00лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: палео, без лактоза, без глутен, без рафинирана захар, без ядки, без яйца, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: тиква, шоколад

Бележки

Хранителна стойност за 1 парче Протеинова брауни торта с тиква и шоколад (от общо 8 парчета):
Калории 194/ Фибри 2г/ Въглехидрати 7г/ Мазнини 14г/ Протеин 12г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

  1. София Митрева каза:

    5 ستاره ها
    Поредната перфектна рецепта! Никой не разбра, че основата е тиква, но се хареса на всеки, който я опита.
    В моя вариант замених тиквения протеин с шоколадов протеин изолат и използвах високо протеиновото фъстъчено масло на балчо вместо тахан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!