Тиква, орехи и канела…

Нежен пълнеж, безглутенова основа.
Класически вкусове – орехи, канела и тиква, въплътени в модерна рецепта за Чийзкейк с тиква.
Подбрани внимателно съставки: превъзходно качество извара, хубави яйца, местни орехови ядки, тиква и подправки.

Към рецептата

Основната съставка: Пюре от тиква

Лесно е да се направи и да имате под ръка за всички любими рецепти с тиква . 
Използвайте го 1:1 във всяка рецепта, която изисква пюре от тиква.
Подходящо за замразяване – на дози, за да бъде лесно и бързо размразено за всяка рецепта.
По-добрия вариант е варене на пара, а не във вода, за да се избегне разводняване в рецептите.
Ето как:
Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека и вилица свободно я пробожда. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
Инструкции за съхранение:
В хладилник: Охладете и съхранете тиквеното пюре до 1 седмица в херметически затворен контейнер.
За замразяване: Измерете порции, етикетирайте и замразете в подходящи за фризер торбички или херметически затворени контейнери, за до 6 месеца.

Чийзкейк с тиква

Продукти и възможности за замяна за Чийзкейк с тиква

Пюре от тиква: предварително подготвено.
Извара: рецептата е приготвена със свежа извара с масленост 4%. Може се вложи извара с масленост по желание, за да се намалят или увеличат мазнините в рецептата. Изварата като продукт може да бъде заменена с рикота.
Подсладител: малко количество подсладител – тук ще работи всеки кристален такъв, по избор – но все пак коригирайте сладостта, която ще е различна, в зависимост от сладостта на тиквата. В рецептата е вложен еритритол за ниски въглехидрати.
Орехи: тиква и орехи са чудесна комбинация! Но в тази рецепта ядките може да се сменят с всеки вид по желание и според наличностите – бадеми, лешници, орехи пекан…
Подправки: класиката за рецепти с тиква – канела, джинджифил на прах и индийско орехче в комбинация. Не пропускайте тези подправки и ги добавете щедро за разкошен аромат.
Яйца: по възможност от свободно отглеждани кокошки.
Масло: малко количество за изпичане на основата. Може да се замени с гхи.

*чийзкейка може да се замрази на индивидуално опаковани във фолио парчета, за до 6 месеца
*чийзкейка може да бъде изпечен във всяка форма за печене, без да е необходима кръгла форма за торта
* чийзкейка може да се изпече без ореховата основа, само като печен пудинг

Продукти за Чийзкейк с тиква

пюре от тиква
свежа извара
био краве масло
био яйца
орехови ядки
био цейлонска канела
био джинджифил на прах
индийско орехче
еритритол

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Ще харесате още:

Насладете се на тази рецепта за Чийзкейк с тиква и разкажете на приятелите си за нея!  ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 2 гласове

Чийзкейк тиква

Чийзкейк с тиква – нисковъглехидратен и без глутен – с орехова основа и нежно сърце. Има вкус на тиквеник!
Порции 8
Време за подготовка 20 минути
Време за готвене 55 минути
охлаждане 4 часа
Общо Време 5 часа 15 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня
  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Форма за печене Ø16-18 см /удвоете продуктите за форма за торта Ø 22 см

Продукти 

основа

  • 150 г орехи
  • 40 г масло
  • 1 ч. л. канела на прах
  • 20 г еритритол или друг кристален подсладител

пълнеж

  • 500 г извара
  • 200 г пюре от тиква предварително подготвено
  • 4 бр. яйца
  • 2 ч. л. подправки канела, джинджифил, индийско орехче
  • 50 г еритритол или друг подсладител

Инструкции
 

подготовка:

  • Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
    Пюре от тиква
  • Загрейте фурната на 180° С с обдухване и подгответе продуктите.
    Чийзкейк с тиква - продукти

за основата:

  • Смелете продуктите за основата в блендер с няколко пулсации. Смесете трохите с топлото топено масло. Разпределете равномерно в дъното на формата за печене, покрита с хартия за печене. Печете до златисто, около 10 минути. 
    150 г орехи, 40 г масло, 20 г еритритол, 1 ч. л. канела на прах
    Чийзкейк с тиква основа

за пълнежа:

  • Блендирайте продуктите за пълнежа до гладкост. Излейте върху изпечената основа и загладете (ако формата за печене е с падащо дъно я поставете в още един съд за печене, за да се избегнете замърсяване във фурната). Върнете във фурната и печете 45 минути, докато горната част ще започне леко да потъмнява.
    500 г извара, 200 г пюре от тиква, 4 бр. яйца, 2 ч. л. подправки, 50 г еритритол
    Чийзкейк с тиква
  • След изпичане оставете чийзкейка да се охлади до стайна температура. След това охладете в хладилник за поне четири часа. Сервирайте добре охладен.
    Чийзкейк с тиква
Автор: No sugar
Цена: 18 лв.
Тип ястие: десерт
Хранителен режим: без глутен, без рафинирана захар, нисковъглехидратен
Ключова дума: тиква, чийзкейк

Бележки

Използвайте извара с масленост, според Вашите предпочитания, за да намалите или увеличите мазнините в рецептата. Рецептата е приготвена със свежа извара с масленост 4%.
Хранителна стойност за 1 парче (от общо 8):
Калории 268/ Фибри 1г/ Въглехидрати 6г/ Мазнини 21г/ Протеин 15г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

???? Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!