Не изхвърляйте сърцевината и семките от пъпеш!
Направете си пъпешово мляко!
Изключително бързо и с прекрасен свеж аромат и много приятен вкус.
Семената на пъпеша са пълни с ползи за здравето
Семената на пъпеша са отличен източник на фолиева киселина, витамин В6 и минерали (магнезий, мед, цинк, желязо, калий, фосфор и манган).
Също така семената от пъпеш традиционно се използват за бъбречни заболявания, задържане на вода и отоци и това са само част от ползите от консумацията им.
Пъпешово мляко
Без отпадъци
Тази рецепта е чудесно предложение да се използва част от продукт, който обикновено се изхвърля.
В някои рецепти млякото се прави само от семките.
В тази рецепта е използвана цялата вътрешност на пъпеша. Освен по-вкусно и ароматно става и много по-бързо.
Можете много лесно да приготвите мляко от пъпеш от всякакви сортове семена от пъпеш (медена роса, видински коравци, маскмелън) и в същото време ще спестите пари.
Използване
Млякото от семена от пъпеш може да се използва във всякакви рецепти без млечни продукти като заместител на млечното мляко, в смутита, мюсли или каши и на първо място е чудесна освежаваща напитка.
Прибавете дозата си колаген в него за да си направите полезен колагенов шейк.
Аромати и сладост
Ако предпочитате да направите млякото по-сладко, можете да добавите някои съставки.
Използвайте мед, еритритол, агаве, фурми за сладост ако желаете. За допълнителен аромат добавете розова вода за кулинарни цели, също канела или ванилия.
Пъпешово мляко с розова вода
Добавете доза розова вода за пиене и се потопете в опияняващи аромати!
Пъпешово мляко със спирулина
Направете го още по-богато, като добавите лъжица зелена спирулина на прах. Тя е трудна за преглъщане самостоятелно или само във вода, но в пъпешовото мляко пасва идеално.
Още рецепти, които ще харесате:
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Пъпешово мляко
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Цедка или торбичка за ядково мляко
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- семки и сърцевина от един пъпеш
- 600 мл вода
- 1 щипка хималайска сол
добавки по желание:
- канела
- розова вода за кулинарни цели
- ванилия
Инструкции
- С помощта на лъжица загребете семките, включително сочната сърцевина от пъпеша.семки и сърцевина от един пъпеш
- Поставете съставките в блендер, както и ароматите, които сте избрали. Блендирайте на висока скорост.семки и сърцевина от един пъпеш, 600 мл вода, 1 щипка хималайска сол
- Прецедете млякото от пъпеш през торбичка за ядково мляко или ситна цедка от неръждаема стомана.
- Охладете, добавете лед и консумирайте в рамките на ден.
Страхотна рецепта
Благодаря, че опитахте!
Прекрасна и идейна рецепта! Също така безкрайно полезна!
Благодарим!
Да ви е сладко, Десислава!
Жестоко е! Препоръчвам на всеки 🙂
Благодаря за споделеното! Наслаждавайте се:)
Чудесно стана, много ми хареса! За първи път правя ядково мляко и е мнооого вкусно! Благодаря Ви и успех във всичко!
Много се радвам! Благодаря!