Тези неустоими Печени зеленчуци ще затанцуват в цветна еуфория и ще са акцента на вашата маса.
Печените зеленчуци променят визията и цялостната идея за сервиране, споделяне и наслада около масата. Комбинацията им с други храни е неподражаема и дори задължителна. Те са цветни, колоритни, артистични, ароматни и вкусни, като добавка към всички печени меса, риби или ястия с яйца. И са мултифункционални. Добавяйки всички цветове на дъгата в чинията правим и още нещо – храним се с цветове!
Дори през студените зимни месеци може да си осугирите вкусна и цветна храна благодарение на печените зеленчуци. Кой каза, че зимата храненето било скучно?
Зеленчуци
Какво може да ползвате през различните сезони в различни комбинации с винаги отличен резултат:
сладка тиква, тиква цигулка и всякакви видове тиква, сладки картофи, чушки червени, зелени и жълти, тиквички, праз, червен лук, бял лук, лук шалот, скилидки чесън с обелките, карфиол, аспержи, патладжан, морков, брюкселско зеле, гъби, брюква, глава целина, репички, праз, пащърнак, люти чушки, селъри, гулия, бамя, алабаш….сигурно и други.
Печените зеленчуци ще затанцуват в цветна еуфория ако ги сготвите с тази Вегета.
Мазнината
Не пестете мазнината. Повечето витамини в тези вкусни зеленчуци (или каквото е останало в тях след печенето) са мастноразтворми. Няма друг вариант за тях. Така, че смело с патешката мас.
Относно мазнините може да си направите микс от тях – може да ползвате кокосово масло, което придава много екзотичен нюанс според мен при печенето, а също е и вегетарианска алтернатива. Авокадово олио също се държи добре при термична обработка и е растителен вариант. Може също ги (гхи), което много ще облагороди вкуса. Може свинска или гъша мас. Също микс от горните.
Още подобни на Печени зеленчуци рецепти:
Хумус с моркови
Микро грах
Лимонови зелеви пържоли
Стекове от карфиол с маслинова салца
Печена тиква
Крем супа от зеленчуци
-
Семена за микрорастения – пакетна оферта 2Продукт с намаление
38.50лв.30.00лв. -
Семена за микрорастения Червено зеле 30гПродукт с намаление
14.50лв.12.00лв. -
Семена за микрорастения – пакетна оферта 1Продукт с намаление
38.50лв.30.00лв. -
Семена за микрорастения Грах 100г10.00лв.
-
Семена за микрорастения Кейл Розов 30г14.50лв.
-
Семена за микрорастения Броколи Калабрезе 30г12.00лв.
-
Семена за микрорастения Репички Рамбо 30г12.00лв.

Печени зеленчуци
Оборудване
- Хартия за печене
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 1 кг зеленчуци
- 3 с.л. патешка мас
- 3 с.л. домашна вегета
- 1-2 стръка свежи билки мащерка, розмарин
Инструкции
- Подгответе зеленчуците като ги измиете и обелите тези, които се нуждаят от това.
- Нарежете зеленчуците по възможност на сравнително еднакви парчета. Разпределете в голяма тава върху хартия за печене, за да избегнете залепване. Добъвете и стръщовете пресни билки.
- Омазнете с патешка мас зеленчуците и билките като объркате добре. Нека всеки зеленчук е омазнен. Поръсете с домашна вегета и сол. Объркайте.
- Печете около 40 минути на 180° във фурна с обдухване, кото разбърквате няколко пъти по време на печенето.
- Сервирайте топли или студени като гарнитура към меса или яйца, или като леко основно хапване.