Неустоими Печени зеленчуци, които ще затанцуват в цветна еуфория и ще са акцента на вашата маса.

Печени зеленчуци на фурна променят визията и цялостната идея за сервиране, споделяне и наслада около масата. Комбинацията им с други храни е неподражаема и дори задължителна. Те са цветни, колоритни, артистични, ароматни и вкусни, като добавка към всички печени меса, риби или ястия с яйца. И са мултифункционални. Добавяйки всички цветове на дъгата в чинията правим и още нещо – храним се с цветове!
Дори през студените зимни месеци може да си осугирите вкусна и цветна храна благодарение на печените зеленчуци. Кой каза, че зимата храненето било скучно?

Зеленчуци
Какво може да ползвате през различните сезони в различни комбинации с винаги отличен резултат:
сладка тиква, тиква цигулка и всякакви видове тиква, сладки картофи, чушки червени, зелени и жълти, тиквички, праз, червен лук, бял лук, лук шалот, скилидки чесън с обелките, карфиол, аспержи, патладжан, морков, брюкселско зеле, гъби, брюква, глава целина, репички, праз, пащърнак, люти чушки, селъри, гулия, бамя, алабаш….сигурно и други.

Печените зеленчуци ще затанцуват в цветна еуфория ако ги сготвите с тази Вегета.

Домашна Вегета
Да приготвиш Домашна Вегета вкъщи е лесно – само от сушени зеленчуци и подправки, без консерванти и подобрители. Тя ще овкуси всяко ястие по уникален начин – яхнии, супи, сосове, печени зеленчуци или месо.
Рецепта
Домашна Вегета


Мазнината за Печени зеленчуци на фурна

Не пестете мазнината. Повечето витамини в тези вкусни зеленчуци (или каквото е останало в тях след печенето) са мастноразтворми. Няма друг вариант за тях. Така, че смело с патешката мас.
Относно мазнините може да си направите микс от тях – може да ползвате кокосово масло, което придава много екзотичен нюанс според мен при печенето, а също е и вегетарианска алтернатива. Авокадово олио също се държи добре при термична обработка и е растителен вариант. Може също ги (гхи), което много ще облагороди вкуса. Може свинска или гъша мас. Също микс от горните.

Още подобни на Печени зеленчуци рецепти:
Хумус с моркови
Микро грах
Лимонови зелеви пържоли
Стекове от карфиол с маслинова салца
Печена тиква
Крем супа от зеленчуци

5 от 1 глас

Печени зеленчуци

Вкусни печени зеленчуци на фурна, които ще танцуват в цветна еуфория ако ги сготвите с домашна Вегета. Рецепта, която ще ви стане любима.
Порции 4
Време за подготовка 10 мин
печене 40 мин
Общо Време 50 мин

Оборудване

  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 1 кг зеленчуци
  • 3 с.л. патешка мас
  • 3 с.л. домашна вегета
  • 1-2 стръка свежи билки мащерка, розмарин

Инструкции

  • Подгответе зеленчуците като ги измиете и обелите тези, които се нуждаят от това.
  • Нарежете зеленчуците по възможност на сравнително еднакви парчета. Разпределете в голяма тава върху хартия за печене, за да избегнете залепване. Добъвете и стръщовете пресни билки.
  • Омазнете с патешка мас зеленчуците и билките като объркате добре. Нека всеки зеленчук е омазнен. Поръсете с домашна вегета и сол. Объркайте.
  • Печете около 40 минути на 180° във фурна с обдухване, кото разбърквате няколко пъти по време на печенето.
  • Сервирайте топли или студени като гарнитура към меса или яйца, или като леко основно хапване.
Автор: No sugar
Цена: 4-5 лв
Тип ястие: гарнитура
Хранителен режим: без глутен, без лактоза, без яйца, нисковъглехидратен, палео
Ключова дума: зеленчуци, карфиол, морков, тиквички
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!