Не изхвърляйте сърцевината и семките от пъпеш!
Направете си пъпешово мляко!
Изключително бързо и с прекрасен свеж аромат и много приятен вкус.
Семената на пъпеша са пълни с ползи за здравето
Семената на пъпеша са отличен източник на фолиева киселина, витамин В6 и минерали (магнезий, мед, цинк, желязо, калий, фосфор и манган).
Също така семената от пъпеш традиционно се използват за бъбречни заболявания, задържане на вода и отоци и това са само част от ползите от консумацията им.

Пъпешово мляко
Без отпадъци
Тази рецепта е чудесно предложение да се използва част от продукт, който обикновено се изхвърля.
В някои рецепти млякото се прави само от семките.
В тази рецепта е използвана цялата вътрешност на пъпеша. Освен по-вкусно и ароматно става и много по-бързо.
Можете много лесно да приготвите мляко от пъпеш от всякакви сортове семена от пъпеш (медена роса, видински коравци, маскмелън) и в същото време ще спестите пари.
Използване
Млякото от семена от пъпеш може да се използва във всякакви рецепти без млечни продукти като заместител на млечното мляко, в смутита, мюсли или каши и на първо място е чудесна освежаваща напитка.
Прибавете дозата си колаген в него за да си направите полезен колагенов шейк.
Аромати и сладост
Ако предпочитате да направите млякото по-сладко, можете да добавите някои съставки.
Използвайте мед, еритритол, агаве, фурми за сладост ако желаете. За допълнителен аромат добавете розова вода за кулинарни цели, също канела или ванилия.
Пъпешово мляко със спирулина
Направете го още по-богато, като добавите лъжица зелена спирулина на прах. Тя е трудна за преглъщане самостоятелно или само във вода, но в пъпешовото мляко пасва идеално.

Още рецепти, които ще харесате:
Моля, насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Пъпешово мляко
Оборудване
- Блендер / Кухненски робот
- Цедка или торбичка за ядково мляко
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- семки и сърцевина от един пъпеш
- 600 мл вода
- 1 щипка хималайска сол
добавки по желание:
- канела
- розова вода за кулинарни цели
- ванилия
Инструкции
- С помощта на лъжица загребете семките, включително сочната сърцевина от пъпеша.семки и сърцевина от един пъпеш
- Поставете съставките в блендер, както и ароматите, които сте избрали. Блендирайте на висока скорост.семки и сърцевина от един пъпеш, 600 мл вода, 1 щипка хималайска сол
- Прецедете млякото от пъпеш през торбичка за ядково мляко или ситна цедка от неръждаема стомана.
- Охладете, добавете лед и консумирайте в рамките на ден.
Страхотна рецепта
Благодаря, че опитахте!
Прекрасна и идейна рецепта! Също така безкрайно полезна!
Благодарим!
Да ви е сладко, Десислава!
Жестоко е! Препоръчвам на всеки 🙂
Благодаря за споделеното! Наслаждавайте се:)