СЪВЪРШЕНО
гладък

Този богат шоколадов чиа мус е идеалната закуска за натоварени сутрини. 

Може да се направи за пет минути предната вечер и ще издържи около пет дни в хладилник.
Чиа мус може да е един от най-засищащите избори за закуска. Той е вкусен и питателен и също така достатъчно калоричен. Освен това е ободряващ, защото в него присъства еспресо.
С една порция от тази вкусна чаша ще започнете сутринта си с много енергия! 
Освен всичко друго този шоколадов мус е толкова гладък, сладък и пищен, че може да бъде вкусен десерт. 
Тази рецепта е част от Нисковъглехидратно по време на пости.

Към рецептата
Чиа мус с еспресо
Чиа мус

Продукти за замяна

Фъстъчено масло – тук може да заместите с всяко любимо ядково масло – лешников или бадемов тахан ще са точно на място!
Кокосово мляко – на практика всяко растително мляко ще е добре в рецептата за чиа мус. Харесвам кокосовото мляко заради високия процент масленост, който придава още-повече кремообразност и щедрост към охладения мус. Помага стягането при охлаждане за още повече удоволствие.
Еспресо – може да го пропуснете, ако не пиете, но заменете със същото количество вода в рецептата(50 мл). Еспресото подсилва вкуса на какаото и създава един луксозен мус.

Още рецепти за мус:

5 от 4 гласове

Чиа мус с еспресо

Този богат шоколадов чиа мус е идеалната закуска за натоварени сутрини. Той е толкова гладък, сладък и пищен, че може да бъде и вкусен десерт.
Порции 2
Време за подготовка 20 минути
блендиране 1 минута
Общо Време 21 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 60 г семена чиа
  • 150 мл вода
  • 50 мл еспресо по желание, или заменете с вода
  • 200 мл кокосово мляко 17% масленост
  • 60 г фъстъчено масло
  • 30 г пудра еритритол
  • 20 г какао
  • 1 щипка морска сол

за декорация:

  • какао
  • горски плодове
  • тъмен шоколад

Инструкции
 

  • Накиснете семената чиа във водата за 20 минути, докато набъбне. От време на време разбърквайте, за да се абсорбира водата равномерно. В резултат ще се образува гел.
    60 г семена чиа, 150 мл вода
  • Пригответе еспресо и оставете да се охлади.
    50 мл еспресо
  • Блендирайте с всички останали съставки докато семената изчезнат напълно и пудингът стане гладък и кремообразен.
    60 г семена чиа, 150 мл вода, 50 мл еспресо, 200 мл кокосово мляко, 60 г фъстъчено масло, 30 г пудра еритритол, 1 щипка морска сол, 20 г какао
  • Охладете за минимум 2 часа преди консумация.
Автор: No sugar
Тип ястие: десерт, закуска, снак
Хранителен режим: без брашно, без глутен, без лактоза, без рафинирана захар, веган, веган-нисковъглехидратно, нисковъглехидратен
Ключова дума: закуска, мус, постна рецепта, чиа мус

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция (от общо 2):
Калории 481/ Фибри 11г/ Въглехидрати 17г/ Мазнини 43г/ Протеин 14г
Може да откриете и ползвате стойностите на рецептата свободно в Myfitnesspal като изпишете No sugar – Чиа мус с еспресо или кликнете на линка.

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

🤞 Не пропускайте нови рецепти!

Присъединете се към разговора

  1. Анонимен каза:

    5 ستاره ها
    Невероятна рецепта. Добавих малко шоколодов протеин за сгъстяване, защото изпуснах кокосовото мляко. В състояние съм да го изям цялото директно от купата без охлаждане.

    1. vesela.savova Автор каза:

      5 ستاره ها
      Това е най-универсалния десерт или закуска 🙂
      Но по-добре е да се охлади,
      защото придобива точно консистенцията на мус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!