Веган, без животински продукти, вкусна и много шоколадова торта!
Тази протеинова брауни торта с тиква и шоколад ще задоволи желанието за сладко, без да има добавена захар. Шоколадова торта с висока протеинова стойност, която е веган, без глутен и нисковъглехидратна.
Продукти за замяна в Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
Протеин от тиквено семе: В рецептата е използван растителен протеин от тиква, за да завърши цялостната идея за рецепта с тиква и веген рецепта. Но е напълно допустимо протеина да се замени с всеки наличен – само следете за сладостта в крайния вариант. Ако протеина който се използва е подсладен – редуцирайте подсладителя.
Тиквено пюре: Може да се замени с пюре от сладък картоф или ябълково пюре, подготвено предварително по същия начин.
Тахан от тиквено семе: този тахан може да бъде заменен с всеки друг любим тахан – от ядки или от семена.
Подсладител: използван е еритритол за ниски въглехидрати, но може да замените с всеки друг подсладител или дори да се пропусне. Ако тиквата е достатъчно сладка, или ако използвате шоколад вместо какаова маса, подсладителя може напълно да бъде изключен от рецептата.
Какаова маса: заменете успешно с шоколад с висок процент какао.
Какао на прах: опитайте да замените с рожков, ще се получи интересен вкус.
*тортата може да се замрази на парчета за до 6 месеца
*тортата може да бъде изпечена във всяка форма за печене, без да е необходима кръгла форма за торта
Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
Продукти:
тиквено пюре
✔ протеин от тиквено семе
✔ тахан от тиквено семе
✔ еритритол
✔ какаова маса
✔ какао на прах
Вземете продуктите за рецептата с -5% отстъпка от vikinuts с промо код nosugar5
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта за Протеинова брауни торта с тиква и шоколад и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Протеинова брауни торта с тиква и шоколад
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Хартия за печене
- Форма за торта с падащо дъно 16см (или друг съд за печене)
- Фурна
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
основа
- 240 г пюре от тиква
- 120 тахан от тиквено семе или друг по избор
- 60 г протеин от тиквено семе или друг по избор
- 30 г еритритол коригирайте сладостта според собствените предпочитания
- 20 г какао
- 1 щипка морска сол
втори слой
- 200 г пюре от тиква
- 80 г какаова маса
- 30 г еритритол коригирайте сладостта според собствените предпочитания
- 1 щипка морска сол
Инструкции
- Поставете решетка или кошница за пара на дъното на тенджерата. Добавете една чаша вода на дъното. Нарежете тиквата на кубчета, поставете върху решетката и покрийте. Гответе около 15 минути или докато тиквата е мека. Извадете решетката с тиквата и оставете да се охлади. Блендирайте до гладко пюре.
- Подгответе останалитете продукти и загрейте фурната на 180℃ с обдухване.
- Смесете продуктите за основата и объркайте добре. Разпределете във форма за торта върху хартия за печене или форма по желание. Печете 20 минути в загрятата фурна.240 г пюре от тиква, 120 тахан от тиквено семе, 60 г протеин от тиквено семе, 20 г какао, 1 щипка морска сол, 30 г еритритол
- Блендирайте разтопената на водна баня какаова маса с тиквеното пюре. Добавете сладост по желание. Нанесете втория слой върху основата и охладете.200 г пюре от тиква, 80 г какаова маса, 30 г еритритол, 1 щипка морска сол
- Охладете, за да се смесят вкусовете и втория слой да придобие консистенция на мус. Тортата е приятна за сервиране на стайна температура.
Бележки
Калории 194/ Фибри 2г/ Въглехидрати 7г/ Мазнини 14г/ Протеин 12г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.
Поредната перфектна рецепта! Никой не разбра, че основата е тиква, но се хареса на всеки, който я опита.
В моя вариант замених тиквения протеин с шоколадов протеин изолат и използвах високо протеиновото фъстъчено масло на балчо вместо тахан.