Шарена рецепта
Пригответе кюфтенца на фурна – печени, не пържени.
Добавете много цвят и вкус в тях като ги напълните със зеленчуци и подправки.
Те ще бъдат крехки и вкусни след като се изпекат.
Няколко особености които да не пропускате в рецепта за кюфтенца:
1.) Хранителна мая. Тъй като рецептата за кюфтенца е нисковъглехидратна, не добавяме никакви спояващи глутенови храни – хранителната мая първо играе ролята на спойка (галета или хляб например в класическа рецепта), а второ – добавя невероятен вкус;
2. ) не пропускайте да добавите фино настърган пресен джинджифил. Гарантирам, че много ще ви хареса комбинацията от вкусове;
3.) Броколи – макар и малко количество в рецептата придават ефирност и лекота на печеното месо.
4.) Патешка мас – печете кюфтенцата обилно омазнени с патешка мас. Тази мазнина е с висока точка на димене и е отлична за печене.
Хранителна мая
✔ Вземете Биониа Хранителна мая Engevita® с високо ниво на био усвояемост
с промо код за nosugar10 за -10% отстъпка.
Сервирайте кюфтенца с:
Ще харесате също:
Моля, насладете се на тази рецепта за цветни кюфтенца и разкажете на приятелите си за нея! Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар! Благодаря ❤️
Кюфтенца
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Ренде
- Хартия за печене
- Стандартно за всяка кухня
- Фурна
Продукти
- 500 г мляно месо свинско, телешко или микс
- 1 бр. яйце
- 20 г патешка мас за печенето
зеленчуци:
- 50 г броколи
- 1 бр. морков
- 1 ч. л. пресен джинджифил фино настърган
- 1/2 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
подправки:
- 20 г хранителна мая
- 1/4 ч. л. кимион на прах
- 1/4 ч. л. куркума на прах
- 1/2 ч. л. морска сол
- 1/4 ч. л. черен пипер
Инструкции
- Загрейте фурната 180 °C.
- Настържете или накълцайте на много ситно зеленчуците.50 г броколи, 1 бр. морков, 1 ч. л. пресен джинджифил фино настърган, 1/2 глава червен лук, 1 скилидка чесън
- Омесете добре с ръце месото, яйцето, зеленчуците и всички останали подправки.500 г мляно месо, 1 бр. яйце, 20 г хранителна мая, 1/4 ч. л. кимион на прах, 1/4 ч. л. куркума на прах, 1/2 ч. л. морска сол, 1/4 ч. л. черен пипер
- Оформете малки кръгли кюфтенца. Намазнете всяко от тях обилно с патешка мазнина. Разпределете в тава върху хартия за печене като внимавате да не се допират и да има достатъчно място между тях.20 г патешка мас
- Печете около 20-25 минути и обърквайте периодично за да се запекат кюфтенцата от всички страни и запазят кръглата си форма.