Шарена рецепта
Пригответе сочни кюфтенца от говеждо месо на фурна – печени, не пържени.
Добавете много цвят и вкус в тях като ги напълните със зеленчуци и подправки.
Те ще бъдат крехки и сочни след като се изпекат.

Продукти за сочни кюфтенца на фурна
Тази рецепта е създадена в партньорство с Magazin Natural. Всички продукти ще откриете в онлайн магазина, следвайки линковете.
Пазарувайте като специални клиенти с -10% отстъпка с промо код nosugar10.
Какво да не пропускате в рецептата и ще гарантира крехки и сочни кюфтенца:
1.) Разбира се, на първо място е Мляното говеждо месо – от етично отглеждани говеда от месодайна порода Абърдийн Ангъс (възраст 13-16 месеца), отглеждано в хармония с природата в малка семейна ферма в с.Вранино.
Абърдийн Ангъс е добър избор за крехко говеждо месо. Това се дължи на мраморността на месото – черта, с която породата е известна. Отличен избор за сочни и неустоими телешки кюфтенца на фурна!
Мляното месо е без добавени сол, подправки, консерванти, овкусители и подобрители.
Не бъдете скептични към сочността и крехкостта на крайния резултат (печени кюфтенца), задължително пробвайте мляно месо от от младо говедо от МЕСОдайна порода и ще промените мнението си за “сухо и жилаво телешко месо”.
2.) Хранителна мая – Тъй като рецептата за кюфтенца е нисковъглехидратна, не добавяме никакви спояващи глутенови храни – хранителната мая първо играе ролята на спойка (галета или хляб например в класическа рецепта), а второ – добавя невероятен вкус;
3.) Хубава сол – морски келтски кристали са винаги отличен избор за готвене.
4.) Кокосова мазнина без аромат – неутрална мазнина, подходяща за печене.
2. ) Не пропускайте да добавите фино настърган пресен джинджифил. Гарантирам, че много ще ви хареса комбинацията от вкусове;
3.) Броколи – макар и малко количество в рецептата придават ефирност и лекота на печеното месо.
Продукти за кюфтенца на фурна
✔ Мляно говеждо порода Абърдийн Ангъс (възраст 13-19 месеца)
✔ Хранителна мая
✔ Морска келтска сол
✔ Кокосова мазнина без аромат за печене на кюфтенцата
Още: яйце, зеленчуци, подправки
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Магазин Натурал с промо код за nosugar10 .

Сервирайте кюфтенца с:
Ще харесате също:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Сочни говежди кюфтенца на фурна
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Ренде
- Хартия за печене
- Стандартно за всяка кухня
- Фурна
Продукти
- 500 г мляно говеждо месо
- 1 бр. яйце
- 20 г кокосова мазнина без аромат за печенето
зеленчуци:
- 50 г броколи
- 1 бр. морков
- 1 ч. л. пресен джинджифил
- 1/2 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
подправки:
- 20 г хранителна мая
- 1/4 ч. л. кимион на прах
- 1/4 ч. л. куркума на прах
- 1/2 ч. л. морска сол
- 1/4 ч. л. черен пипер
Инструкции
- Загрейте фурната 180 °C.
- Настържете или накълцайте на много ситно зеленчуците.50 г броколи, 1 бр. морков, 1 ч. л. пресен джинджифил, 1/2 глава червен лук, 1 скилидка чесън
- Омесете добре с ръце месото, яйцето, зеленчуците и всички останали подправки.500 г мляно говеждо месо, 1 бр. яйце, 50 г броколи, 1 бр. морков, 1 ч. л. пресен джинджифил, 1/2 глава червен лук, 20 г хранителна мая, 1/4 ч. л. кимион на прах, 1/4 ч. л. куркума на прах, 1/2 ч. л. морска сол, 1/4 ч. л. черен пипер, 1 скилидка чесън
- Оформете малки кръгли кюфтенца. Намазнете всяко от тях обилно с мазнина. Разпределете в тава върху хартия за печене като внимавате да не се допират и да има достатъчно място между тях.20 г кокосова мазнина без аромат
- Печете около 20-25 минути и обърквайте периодично за да се запекат кюфтенцата от всички страни и запазят кръглата си форма.