БОГАТИ

сладки с шоколад

Меки слепени сладки с шоколад и аромат на Коледа

Най-хубавото време от годината. Голямото печене на вкусни ястия, празнични сладки, споделени моменти, смях и топлина.
Най-домашното време от годината.
Ароматизирайте и подсладете празниците с тези богати нисковъглехидратни празнични сладки.
Канела, кардамон, карамфил и джинджифил….любими празнични аромати в съчетание с шоколад.
Сложете на котлона Ароматни коледни отвари и се заемете с приготвяне на неустоми празнични сладки. Чаша кафе или ароматен чай, коледни песни, а защо не и греяно вино? Семейното печене на празнични сладки никога не е било толкова ароматно, вълнуващо и споделено.

Подробности…
Рецептата е пригодена за 20 броя богати слепени бисквити с шоколад. Общото количество на изпечените сладки е 200г, а слепени те са с грамаж 350г. Имайте това предвид спрямо семейството или гостите, които ще подсладите и подгответе точното количество.
Хубавото е, че винаги може да увеличавате продуктите пропорционално и да направите по-голямо количество, ако е нужно.

Безглутеново тесто

В това нетипично нисковъглехидратно тесто голяма роля играят сухите подправките. И за аромата, и за текстурата. Без сухите подправки тестото няма да се получи, стандартно брашно в него няма, така, че не ги пропускайте.
Това не е типично глутеново тесто, не е еластично както обикновено тесто с брашно. Поради тази причина е доста нежно и се изисква малко повече внимание при работа с него. Разточвайте вашите сладки между два листа хартия за печене и внимателно отстранявайте изрезките.

Използвайте Домашно фъстъчено масло в шоколадовия крем.

Как се постига заскрежен ефект “пудра захар” без захар?
За нисковъглехидратна версия снежен ефект използвайте Пудра Еритритол.

Улеснете се

Празничният сезон е зает сезон. Улеснете се като приготвите предварително заготовки за вашите сладки.
Тестото може приготвите и съхранявате сурово в хладилник няколко дни. Може дори да се замразява.
Пригответе шоколада също предварително, може и дни преди да пристъпите към слепване. Извадете от хладилника час или два преди да слепвате сладките за да се отпусне кремът и да може да се маже леко.

Празнична кутия
Създайте букет от различни сладки, шоколади и бонбони. Миксирайте ги в коледна кутия с домашни шоколади, бисквити с боровинки , шоколадови трюфели, ореховки и шоколадови бонбони.

5 от 1 глас

Празнични сладки

Подсладете празниците с тези богати нисковъглехидратни празнични сладки. Канела, кардамон, карамфил и джинджифил в съчетание с шоколад.
Порции 20 слепени сладки
Време за подготовка 30 мин
Време за готвене 6 мин
охлаждане на тестото и шоколадовия крем 1 ч
Общо Време 1 ч 36 мин

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Точилка
  • Формички за изрязване на сладки (или дъно на чаша)
  • Хартия за печене
  • Фурна
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

мокри продукти за бисквитите

  • 2 яйца яйца М размер
  • 40 г патешка мас (свинска мас)

сухи продукти за сладките

  • 40 г кокосово брашно
  • 40 г еритритол
  • 7 г псилиум хуск
  • 3 ч.л. канела на прах
  • 2 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. кардамон на прах
  • 1 ч.л. карамфил

за шоколадовия крем

  • 50 г кокосово масло
  • 50 г фъстъчено масло
  • 30 г какао
  • 20 г пчелен мед

Инструкции

за шоколадовия крем

  • Разтопете всички продукти на водна баня на ниска температура. Нека се смесят и обединят добре. Охладете шоколадовата смес и приберете в хладилник, за да стегне, докато приготвяте бисквитите.

за сладките

  • Подгответе яйцата и маста. Нека придобият стайна температура.
  • Претеглете точно и смесете всички сухи съставки за тестото на сладките. Разбъркайте добре и елиминирайте всички бучици.
  • Разбийте с вилица и обединете яйцата и омекналата мас.
  • Смесете течните и сухи съставки за сладките. Ще се получи много меко тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и приберете в хладилник за минимум час. На този етап тестото за сладки може да съхранявате в хладилник за 5 до 6 дни, преди да пристъпите към печене.
  • Разточете тестото на части между два листа хартия за печене с дебелина 0,5 см. Изрежете фигури с формички по желание.
  • Печете бисквитите върху хартия за печене в загрята фурна на 160° с обдухване точно 6 минути. Непоследствено след изпичане бисквитите ще са меки и крехки. След охлаждане стягат, но остават меки.

Сглобяване

  • Слепете всяка двойка сладки като помежду намазвате със щедро количество шоколадов крем.
  • По желание поръсете с пудра еритритол за снежен ефект.
Автор: No sugar
Цена: 7-8 лв.
Тип ястие: десерт, снак
Хранителен режим: нисковъглехидратна
Ключова дума: бисквити канела джинджифил
Ако това, което правя те вълнува харесай, сподели и запази от бутоните по-долу.
Последвай ме в Instagram и Facebook за още идеи и вдъхновение.
No sugar

Вашият коментар

Затваряне
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Затваряне
error: Внимание: Защитено съдържание!