ГУРМЕ
супа

Експлозия от вкусове!

Впечатляваща рецепта, но с минимум съставки. Вкусът е неочаквано наситен – гъбена супа с козе сирене!
Перфектна кремообразна структура, благодарение на вложените продукти. Без картофи, което прави супата нисковъглехидратна, без глутеносъдържащи съставки за сгъстяване, също без сметана… Но с неочакваното участие на нескромния вкус на козе сирене – едновременно вкус и структура. Впечатляващи вкусове!
Прости съставки, но запомняща комбинация.

Към рецептата

Козе сирене

Звездата в тази гъбена супа безспорно е козето сирене. Със своя дързък аромат се съчетава по съвършен начин с чесъна и гъбите в симфония от интензивни вкусове. Съвсем нескромно може да се нарече гурме супа!

Продуктите за гъбена супа с козе сирене

Гъби: Може да използвате всякакви гъби, или микс от тях. В крайна сметка обикновените печурки работят добре тук.
Чесън: Не пестете количеството на скилидки чесън в тази гъбена супа, вкусовете са създадени един за друг.
Лук: Обикновен бял лук, вложен в рецептата освен вкус, изпълнява задачата да направи супата кремообразна.
Масло: Краве масло, биволско или козе, но също успешно може да се вложи гхи.
Козе сирене: Черешката на тортата несъмнено тук е козето сирене, което завихря вкусовете в единство. Макар вкусът да е специфичен и препоръчителен, може да бъде заменено с всяко друго саламурено сирене.
Филтрирана вода: Напълно достатъчно е да бъде добавена вода, но също за още повече вкус подхожда Домашен зеленчуков бульон или Костен бульон.
Сервиране: Пресен копър, прясно смлян черен пипер или струйка зехтин са подходящи и достатъчни за сервиране.

Към рецептата

Продукти за Гъбена супа с козе сирене

печурки
чесън и лук
великолепно козе сирене
превъзходно масло
морска сол

Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10

Ако харесвате кремообразните супи, опитайте моята Крем супа от гъби, която е без млечни продукти. За почитатели на супа без животински продукти тествайте Морковена супа или Авокадо супа. Още нисковъглехидратни рецепти от категория супа.

Насладете се на рецептата за Гъбена супа с козе сирене! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️

5 от 1 глас

Гъбена супа с козе сирене

Гъбена супа с козе сирене – без добавени картофи, което я прави нисковъглехидратна, без глутен и без сметана.
Порции 4
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 15 минути
блендиране 2 минути
Общо Време 22 минути

Оборудване

  • Eлектронна кухненска везна
  • Блендер / Кухненски робот
  • Стандартно за всяка кухня

Продукти 

  • 400 г гъби печурки
  • 10 бр. скилидки чесън
  • 2 бр. бял лук
  • 40 г масло
  • 200 г саламурено козе сирене
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • 600 мл филтрирана вода

за сервиране по желание :

  • пресен копър
  • прясно смлян черен пипер

Инструкции
 

  • Подгответе продуктите.
    Гъбена супа с козе сирене
  • Нарежете гъбите и лука на средни парчета.
    Гъбена супа с козе сирене
  • Задушете в тенджера в масло под капак гъбите, лука и чесъна с малко добавена сол. Гответе докато омекнат – около 15 минути.
    400 г гъби печурки, 10 бр. скилидки чесън, 2 бр. бял лук, 40 г масло, 1/2 ч. л. морска сол
  • Прехвърлете сготвените зеленчуци в блендер, прибавете сиренето и филтрираната вода. Блендирайте до гладкост. Регулирайте гъстотата според Вашите предпочитания.
    200 г саламурено козе сирене, 600 мл филтрирана вода
  • Върнете на котлона блендираната супа и подгрейте преди поднасяне. Сервирайте с пресен копър и прясно смлян черен пипер.
Автор: No sugar
Цена: 10-11 лв.
Тип ястие: Супа
Хранителен режим: без глутен, нисковъглехидратен
Ключова дума: гъби, крем супа, супа

Бележки

Хранителна стойност за 1 порция супа (от общо 4):
Калории 292/ Фибри 1г/ Въглехидрати 5г/ Мазнини 25г/ Протеин 12г
Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от  Мyfitnesspal  от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация. 

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне