Експлозия от вкусове!
Впечатляваща рецепта, но с минимум съставки. Вкусът е неочаквано наситен – гъбена супа с козе сирене!
Перфектна кремообразна структура, благодарение на вложените продукти. Без картофи, което прави супата нисковъглехидратна, без глутеносъдържащи съставки за сгъстяване, също без сметана… Но с неочакваното участие на нескромния вкус на козе сирене – едновременно вкус и структура. Впечатляващи вкусове!
Прости съставки, но запомняща комбинация.
Козе сирене
Звездата в тази гъбена супа безспорно е козето сирене. Със своя дързък аромат се съчетава по съвършен начин с чесъна и гъбите в симфония от интензивни вкусове. Съвсем нескромно може да се нарече гурме супа!
Продуктите за гъбена супа с козе сирене
Гъби: Може да използвате всякакви гъби, или микс от тях. В крайна сметка обикновените печурки работят добре тук.
Чесън: Не пестете количеството на скилидки чесън в тази гъбена супа, вкусовете са създадени един за друг.
Лук: Обикновен бял лук, вложен в рецептата освен вкус, изпълнява задачата да направи супата кремообразна.
Масло: Краве масло, биволско или козе, но също успешно може да се вложи гхи.
Козе сирене: Черешката на тортата несъмнено тук е козето сирене, което завихря вкусовете в единство. Макар вкусът да е специфичен и препоръчителен, може да бъде заменено с всяко друго саламурено сирене.
Филтрирана вода: Напълно достатъчно е да бъде добавена вода, но също за още повече вкус подхожда Домашен зеленчуков бульон или Костен бульон.
Сервиране: Пресен копър, прясно смлян черен пипер или струйка зехтин са подходящи и достатъчни за сервиране.
Продукти за Гъбена супа с козе сирене
печурки
чесън и лук
✔ великолепно козе сирене
✔ превъзходно масло
✔ морска сол
Вземете продуктите с -10% отстъпка от Magazin Natural с промо код nosugar10
Ако харесвате кремообразните супи, опитайте моята Крем супа от гъби, която е без млечни продукти. За почитатели на супа без животински продукти тествайте Морковена супа или Авокадо супа. Още нисковъглехидратни рецепти от категория супа.
Насладете се на рецептата за Гъбена супа с козе сирене! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Гъбена супа с козе сирене
Оборудване
- Eлектронна кухненска везна
- Блендер / Кухненски робот
- Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 400 г гъби печурки
- 10 бр. скилидки чесън
- 2 бр. бял лук
- 40 г масло
- 200 г саламурено козе сирене
- 1/2 ч. л. морска сол
- 600 мл филтрирана вода
за сервиране по желание :
- пресен копър
- прясно смлян черен пипер
Инструкции
- Подгответе продуктите.
- Нарежете гъбите и лука на средни парчета.
- Задушете в тенджера в масло под капак гъбите, лука и чесъна с малко добавена сол. Гответе докато омекнат – около 15 минути.400 г гъби печурки, 10 бр. скилидки чесън, 2 бр. бял лук, 40 г масло, 1/2 ч. л. морска сол
- Прехвърлете сготвените зеленчуци в блендер, прибавете сиренето и филтрираната вода. Блендирайте до гладкост. Регулирайте гъстотата според Вашите предпочитания.200 г саламурено козе сирене, 600 мл филтрирана вода
- Върнете на котлона блендираната супа и подгрейте преди поднасяне. Сервирайте с пресен копър и прясно смлян черен пипер.
Бележки
Калории 292/ Фибри 1г/ Въглехидрати 5г/ Мазнини 25г/ Протеин 12г Хранителният анализ на рецептата се основава на приблизителна оценка, изчислена от Мyfitnesspal от отделните съставки в рецептата. Могат да възникнат вариации по различни причини – марка на продукта, вид или сорт на продукта и степен на масленост. Сайтът не гарантира точността на тази информация.